Mavi – in procedure

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gesteriliseerd

8 JANUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Op de een na laatste dag van 2020 kondigde het nieuwe puppyseizoen zich aan bij de rescuers in Argos. Niet door geboortes, maar door achtergelaten nestjes. De pups van oktober zijn oud genoeg om bij hun moeder weggehaald te worden en bij gebrek aan nieuwe baasjes worden ze te vondeling gelegd.

Een voorbijganger vond de doos met pups op een veld in het dorp Tolo en belde de plaatselijke rescuer. Deze haalde ze op en gaf de kleintjes een veiliger plekje. Het grut verblijft nu tussen andere honden in huis en in de tuin. Met de dag worden ze socialer en vrijer en ontdekken ze de nieuwe wereld om zich heen. Ook maken ze kennis met katten van buitenaf, die regelmatig in de tuin te vinden zijn.

Vrolijke Mavi

Het is nog te vroeg om echt wat over haar karakter te zeggen, maar Mavi maakt geen angstige indruk en is een vrolijke, speelse pup. Ze speelt het liefst met haar nestgenoten, maar wordt daarnaast op het sociale vlak steeds vaardiger met mensen en de andere honden.

Bijna reisklaar

De pups hebben hun eerste vaccinaties gehad, zijn ontwormt en nagekeken door de dierenarts. Hun geboortedatum wordt geschat op de tweede helft van oktober. Op dit moment wegen ze zo rond de 6 kg waardoor het vermoeden is dat ze minstens zullen uitgroeien tot een middelmaat, al blijft dat koffiedik kijken.

In februari zijn alle inentingen op orde en is Mavi oud genoeg om te reizen. Zet jij vast een mandje voor haar klaar?

TIP: heb je nog nooit een (buitenlandse) pup gehad? Lees dan eerst onze blog!

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Mavi

Met haar donkere vacht en mooi getekende snoetje, valt Mavi op tussen haar blonde broertje en zusjes. Of ze die looks van haar vader, moeder of andere voorouder heeft zullen we nooit weten. Wel dat dit speelse meisje een goed huisje zoekt.

Geslacht

Teef

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)