Mary – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Niet gesteriliseerd

9 OKTOBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Begin september was een van onze Griekse rescuer op weg naar haar shelter. Daarbij kijkt ze altijd goed om zich heen, omdat ze na jarenlange ervaring weet dat er meerdere plekken zijn waar ze een viervoeter in nood kan aantreffen. Bij het zien van een doos naast een vuilcontainer gaan de alarmbellen af. Ze stopt de auto, stapt uit en inderdaad … maar liefst 6 paar boevenoogjes kijken haar aan.

Onbegrijpelijk

Het is onbegrijpelijk dat iemand zo’n explosie aan schattigheid langs de kant van de weg kan zetten. Als de rescuer niet was langsgereden, wat was er dan met deze pups gebeurd? Gelukkig zijn ze op tijd gevonden en delen ze nu samen een kennel in de shelter, waar zo’n 70 honden vertoeven.

Labradorkruising

De zes schavuiten verblijven inmiddels al ruim een maand op hun nieuwe plek. Volgens hun rescuer zijn het duidelijk labrador retriever kruisingen. Niet alleen in uiterlijk, maar ook qua karakter. Mary is altijd vrolijk, vraagt om aandacht en knuffels en is sociaal met de andere honden. Ze is ook slim en leert snel.

Verrassingspup

Met 4 maanden oud woog Mary rond de 15 kg en gaf de meetlat zo’n 40 cm aan. Ondanks dat ze veel weg heeft van een labrador, geeft het geen garantie dat ze ook die grootte zal krijgen. Dat blijft altijd een verrassing met die Griekse mixjes …

Vrolijk pakketje

Op het moment van vinden, werden de pups op 3 maanden oud geschat. Allemaal hadden ze last van puppyschurft, maar dat is inmiddels met succes behandeld. Op sommige foto’s is dit nog een beetje te zien. Hun vaccinaties hebben ze ook gehad en zodra er een goede match wordt gevonden, mogen ze hun wachttijd voor een vlucht doorbrengen bij een Griekse foster. Daar zullen ze wat basistraining krijgen.

Haal jij dit pakketje vrolijkheid in huis?

Verliefd?

Mary lijkt op een labrador en laat nu op 4 maanden leeftijd ook veel van die eigenschappen in de shelter zien. Daar zit ze tussen veel andere honden en heeft ze contact met een handvol mensen. Hoe haar eerste 3 maanden zijn geweest, is niet bekend. Ze is nog jong en flexibel, maar kan als buitenlandse pup toch ook een rugzakje hebben en zal nog veel moeten leren.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Mary

Alleen als ze slaapt en niet droomt over een fijn huisje in Nederland, heeft Mary’s staartje even pauze. Voor de rest van de tijd kwispelt hij op volle toeren. Of ze nu speelt, eet, knuffelt of om aandacht bedelt. Een heerlijk blij ei dus ...

Geslacht

Teef

Geboren

Juni 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)