Marrón

Hondvriendelijk

Niet gecastreerd

28 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Patras is een grote havenstad in het noordwesten van Griekenland. Landinwaarts vind je gebergten, bossen en hier en daar wat huizen en boerderijen. Dit gebied is een populaire dumpplek voor honden. Degenen die het overleven, hebben in hun zoektocht naar eten veelal de stad bereikt.

Eind juli zag een inwoner van de buitenwijk Aroe een teef met maar liefst 8 huppelende pups om haar heen. Ze waren al zo’n 2 maanden oud. De grote vraag blijft hoe het gezin daar terecht was gekomen, maar in ieder geval was er duidelijk hulp nodig. Een rescuer werd gebeld en zij haalde de viervoeters daar weg.

Na een check bij de dierenarts, waar ze meteen ontwormd en gevaccineerd werden, kwam mama met haar kroost in een klein shelter terecht. Inmiddels zijn we alweer een maand verder en hebben de moederhond en 2 van haar pups een thuis in Griekenland gevonden.

Eten, slapen en spelen

Marrón hoort daar niet bij, hij zoekt nog een baasje. Deze makkelijke jongen kan het met iedereen goed vinden. Als hij niet slaapt of eet, gaat hij op zoek naar iets om zich mee te vermaken. Hij speelt graag met zijn broertjes en zusjes, en wordt blij van contact met mensen.

Franse lekkernij

Zijn naam komt van een Franse zoete lekkernij: marrón glacé. Een in kruiden en suiker gestoofde tamme kastanje. Niet alleen past dit bij zijn snoeperige looks, maar ook heeft hij die prachtige tinten van kastanjes en gekarameliseerde suiker.

Met zo’n 2 ½ maand oud woog hij ca. 4 kg en tikte hij de 32 cm aan. De verwachting is dat hij uit zal groeien tot een middelmaat, maar hoe groot hij precies zal worden, zal de tijd leren. Met zijn prachtige vacht en heerlijke flappers, is hij in ieder geval een blikvanger.

Op reis

Vanaf 24 september zijn al zijn vaccinaties op orde en mag hij naar het buitenland reizen. Geef jij Marrón een mooie toekomst?

De laatste nieuwtjes

  • 5 SEPTEMBER 2020 : VERHUIZEN

    Marrón en zijn 2 broertjes en 3 zusjes delen samen een kennel. Maar zijn zusje Salsa is wat verlegen en langzaam begint hij dit van haar over te nemen.

    Daarom krijgen Marrón en broertje Nacho (die veel bij Salsa in de buurt is) een plekje in een verblijf met twee andere, sociale honden. Aan hen kunnen ze zich optrekken, terwijl Salsa bij de andere nestgenootjes blijft en zo het goede voorbeeld krijgt van broertje Penotti en de beide zusjes Fudge en Caramel.

    Maar beter dan een kennel, is een eigen thuis. Wat zou Marrón het goed kunnen doen op een fijn plekje in Nederland, bij voorkeur bij iemand die ook al een andere, stabiele hond heeft. Mag hij zijn snoeperige neusje bij jou laten zien?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Marrón

Marrón is een heerlijk ongecompliceerde pup. Zoals zijn leeftijd past, ziet hij de wereld als een grote speeltuin. En daarin valt zoveel te ontdekken! Help jij hem spelenderwijs inburgeren in Nederland?

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)