Marcus – gereserveerd

Kindvriendelijk

Nog niet getest met honden

katten onbekend

Gecastreerd

17 FEBRUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Marcus is afgelopen januari aangetroffen op straat in Argos, Griekenland. De 8-jarige zoon van een van onze rescuers zag hem tijdens een fietstochtje, werd direct verliefd en vroeg zijn moeder om hem alsjeblieft te redden, wat ze niet kon weigeren.

Naar de shelter

Sindsdien verblijft knappe Marcus in hun shelter waar tussen de 20 en 30 honden verblijven. Hij heeft hier een eigen verblijf zodat hij rustig kan wennen en is nog niet getest met de andere honden. Op straat leefde hij met een paar andere honden en daar was hij vriendelijk mee. Deze puber is absoluut dol op mensen en knuffelt graag. Ook speelt hij in de shelter graag met speelgoed.

Met zijn ca. 9 maanden oud wordt Marcus geschat op zo’n 45cm hoog, hij zal nog wat doorgroeien. Hij moet nog getest worden op de Middellandse Zeeziektes en krijgt nog een echo om te zien of hij gecastreerd is, of dat zijn testikels niet zijn ingedaald.

Makkelijke lobbes?

Marcus heeft een ontzettend lieve uitstraling, wat je doet denken aan een golden retriever. Maar het kan ook zijn dat hij een mix is met Pyrenese berghond of dat er Griekse herder in zit. Dat zijn honden die een hele duidelijke en consequente baas nodig hebben, anders nemen ze zelf de leiding.

Ben jij op slag verliefd en weet je zeker dat je deze buitenlandse hunk een fijn thuis kan geven? Dan pakt hij met plezier zijn koffertje voor de grote reis naar Nederland.

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

  • 3 MAART 2021: BEZOEKJE DIERENARTS

    Marcus is nogmaals gecheckt op de aanwezigheid van testikels maar de dierenarts kan ze niet vinden. Hij denkt met 90% zekerheid dat hij ooit al eens gecastreerd is en dacht ook een klein litteken te zien. Volgens hem zal een echo geen uitsluitsel geven omdat het heel lastig te zien is, dit kan alleen een gespecialiseerde dierenarts.

    Ook is Marcus getest op de Middellandse Zeeziektes en hij is positief bevonden op ehrlichia, hij zal daar voor behandeld worden.

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Marcus

Straathond Marcus veroverde het hart van de 8-jarige zoon van een Griekse rescuer. Hij werd meegenomen naar de shelter en heeft nu een kans op een mooie toekomst. Geef jij deze hunk wat hij nodig heeft?

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat