Magnum – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet gecastreerd

16 JULI 2020: EVEN VOORSTELLEN
Zigeunerkamp

Begin juli werden in de straten van Chalandri een moederhond en haar vier pups gevonden. Daar konden ze niet blijven en lokale buurtbewoners hadden een dierenwelzijnsorganisatie gevraagd om het gezinnetje op te halen. Net als zijn moeder en drie zusjes, was Magnum hongerig en uitgedroogd, maar verder gezond.

Hoe hun voorgeschiedenis er precies uitziet is onbekend. Wel zijn ze vlakbij een zigeunerkamp gevonden. Volgens de rescuer is het mogelijk dat Magnum’s moeder daar gebruikt is als fokteef, om zo geld te verdienen aan de pups.

Dartel reutje

Ma en kroost werden overgebracht naar een kleinschalig shelter, waar op dit moment ook zo’n 20 andere honden verblijven. Inmiddels heeft Magnum’s moeder een thuis gekregen, maar voor hem en zijn zusjes wordt nog een plekje gezocht.

Ondertussen maakt Magnum met zijn nieuwsgierige puppystreken de shelter onveilig. Als een echte pup dartelt hij door het verblijf, ondertussen her en der een geurtje opsnuffelend. Met de andere honden kan hij het goed vinden, ze mogen zelfs zijn eten afpakken. Omdat hij alleen de shelter kent heeft hij nog geen zindelijkheidstraining gehad, maar in zijn verblijf houdt hij wel z’n eigen plekje schoon. Wat een flinke vent!

Middelmaat

Het is koffiedik kijken, maar volgens de rescuer kan Magnum uitgroeien tot een kleine middelmaat van ongeveer 15 kilo met een geschatte schofthoogte van zo’n 45-50 cm (net als zijn moeder, een boxer kruising). Hoe dan ook heeft hij nog heel wat te groeien, want met zijn 15 cm schouderhoogte kan hij op dit moment amper over een lucifer heen kijken.

Baasje gezocht

Net als zijn moeder, wil Magnum ook graag een eigen huisje. In september heeft hij al de nodige vaccinaties gehad en is hij reisklaar. Ben jij al vertederd door zijn ietwat onzekere, maar oh zo lieve oogopslag?

De laatste nieuwtjes

  • 18 AUGUSTUS 2020: ONWEERSTAANBAAR MOPPIE

    Aangeboden: 4 kilo onweerstaanbare schattigheid! Magnum is een vrolijk manneke met een rustig, aanhankelijk aard. Hij heeft al een beetje geleerd om aan de lijn te lopen en volgens de rescuer houdt hij ook al zijn eigen plekje schoon.

    Op dit moment wacht hij in Griekenland op een thuis voor altijd. Heb jij een gouden mandje voor hem klaarstaan?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Magnum

Een subtiel wipneusje en een blik in de ogen die je ziel raakt; Magnum is een aandoenlijk plaatje om te zien. Toch werd hij met zijn moeder en drie zusjes op straat gezet …

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2020

Grootte

Kleine middelmaat (schatting)