Maggie

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gesteriliseerd

26 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Het was september 2020 toen een rescuer uit de stad Patras een telefoontje kreeg over een moederhond en haar 3 pups die midden in de nacht waren gedumpt. Gealarmeerd door het gejank van een hond, waren dorpsbewoners op zoek gegaan. Aan de oever van de rivier vonden ze een kletsnatte, piepende Maggie met haar rillende pups. 

Zodra de rescuer hoorde van het gevonden gezinnetje, haastte ze zich naar het dorp en samen met een lokale man werden moeder en kroost overgebracht naar zijn tuin om daar de nacht door te brengen. De volgende dag brachten de 4 honden een bezoekje aan de dierenarts en daarna kregen ze een plekje in een kleinschalig shelter. 

Gehoorzaam en sociaal

Haar pups zijn inmiddels zelfstandig en Maggie deelt op dit moment een kennel met een reu en 2 andere teven. Ze heeft al geoefend met het lopen aan de lijn en is dan erg braaf. Zelfs de straatkatten die ze tijdens wandelingetjes tegenkomt, brengen haar niet van haar stuk.

Aanhankelijk

Deze rustige dame lijkt qua uiterlijk en karakter wat van een labrador te hebben. In de shelter is ze ontzettend zachtaardig en vriendelijk, gedraagt zich erg gehoorzaam en is lief naar mensen andere honden. Ze is geen energieke viervoeter, maar wat ze ‘mist’ aan energie geeft ze driedubbel terug in aanhankelijkheid. Het liefst brengt ze de dag samen met jou door op de bank.

Gezondheid

Met haar 60 cm schofthoogte en een ruime 30 kilo is Maggie een wat grotere hond. Op de foto’s is duidelijk te zien dat ze pups heeft gehad, maar hier zou over een tijdje weinig tot niets meer van te zien moeten zijn. Verder is ze getest op de Middellandse Zeeziektes en waren alle uitslagen negatief. 

Thuis gezocht

Volgens de rescuer kan Maggie in principe overal haar plekje wel vinden, want ze is geen veeleisende hond en went snel aan een nieuwe omgeving. Haar zachtaardige karakter en rustige aard maken haar geschikt voor zowel een gezin met, als zonder (kleine) kinderen. We weten niet of ze ooit in huis heeft gewoond, dus ze zal mogelijk nog het een en ander moeten leren.

Wie geeft deze zwarte parel de kans van haar leven?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Maggie

Maggie en haar 3 pups werden zonder pardon midden in de nacht langs een rivieroever uit de auto gezet. Een rescuer greep gelukkig in gaf ze een plekje in een shelter. Haar kleintjes zijn inmiddels zelfstandig, dus Maggie is helemaal klaar voor het huiselijke geluk.

Geslacht

Teef

Geboren

Augustus 2018

Grootte

Groot