Lucky

Lucky

Lucky j22w10-4

Over Lucky

Dit is Lucky, een lieve, speelse reu die op het nippertje werd gered van vergiftiging. Hij zit nu bij een Grieks gastgezin, maar is nog op zoek naar een thuis voor altijd. Ligt deze geluksvogel binnenkort languit naast jou op de bank?

Geslacht: Reu
Geboren: Juli 2021
Grootte: Middelmaat (schatting)

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

16 MAART 2022: EVEN VOORSTELLEN

Soms liggen geluk en ongeluk dicht bij elkaar. Zo werden 2 van onze rescuers eind februari gebeld over een reutje van ongeveer 9 maanden oud. Samen met zijn (vermoedelijke) moeder en nestgenootjes leefde hij ergens buiten Argos. Maar op een dag vergiftigde iemand de viervoeters en van de hele familie overleefde alleen Lucky het.

Dat verhaal kregen de rescuers eind februari te horen, met daarbij de vraag of zij Lucky konden opvangen. Dat gebeurde en hij kreeg een plekje bij een Grieks gastgezin waar hij nu wacht op een baasje. 

Bij het gastgezin

Lucky is echt een geluksvogel. Niet alleen werd hij door de rescuers gered, maar kreeg ook een heerlijk plekje bij een foster i.p.v. dat hij naar een shelter moest. Hij mag van deze vrouw in huis komen (wat best speciaal is in het grotendeels dieronvriendelijke Griekenland) en leeft samen met katten en andere honden. Er is al een begin gemaakt met de zindelijkheidstraining en hij gaat zelf naar buiten om te plassen en poepen. Overigens moet dit in Nederland weer opgebouwd worden.

Zijn gastgezin omschrijft Lucky als een kalme hond die altijd klaar staat om te knuffelen. Ze noemt hem ‘een grote beer’ die goed probeert te luisteren en erg sociaal is met andere honden. Hij speelt graag en de verwachting is dat hij het ook goed zal doen als gezinshond. 

Grootte

Met een geschatte schofthoogte van zo’n 40 cm is Lucky op dit moment waarschijnlijk nog volop in de groei en is er nog maar weinig te zeggen over zijn uiteindelijke grootte. Naar schatting zal hij een middelmaat worden, maar Griekse straathonden zijn door hun mix aan voorouders echte verrassingspakketjes … Het kan dus nog alle kanten op. 

Mand gezocht!

Eind maart heeft Lucky al zijn vaccinaties gehad en is hij klaar voor de reis naar Nederland. Wandelen in het park, spelen op het strand of in het bos door modderplassen banjeren, wat zal hij als Nederlandse Griek kunnen genieten van ons landje aan de zee! Maak jij Lucky’s geluk compleet en leg je hem de rest van zijn leven in de watten?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Lucky

Dit is Lucky, een lieve, speelse reu die op het nippertje werd gered van vergiftiging. Hij zit nu bij een Grieks gastgezin, maar is nog op zoek naar een thuis voor altijd. Ligt deze geluksvogel binnenkort languit naast jou op de bank?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)