Louane

Hondvriendelijk

Gesteriliseerd

Kan getest met katten

Kan getest met kinderen

17 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Een wrede en helaas veel gebruikte methode om het aantal Griekse zwerfhonden in te dammen, is door ze te vergiftigen. Een flinke portie gif in wat lekkere stukken vlees is makkelijk en effectief. Dat vergiftiging een gruwelijke en pijnlijke dood betekent, maakt wel duidelijk dat zwerfhonden door de daders gehaat worden.

Voor Griekse dierenliefhebbers geldt het omgekeerde: zij doen alles in hun macht om de viervoeters in hun omgeving een zo’n goed mogelijk bestaan te bieden. Bewoners die van zwerfhonden af willen, gebruiken daarom een nieuwe methode: ze bellen een rescuer en dreigen bepaalde honden te vergiftigen. Rescuers hebben dan geen andere keus dan de beoogde slachtoffers weg te halen.

Louane in gevaar

Louane was zo’n doelwit. Of ze haar echt vergiftigd zouden hebben, zal nooit zeker zijn, maar het was in ieder geval duidelijk dat ze niet vriendelijk behandeld was. Toen ze in maart 2020 werd gevangen en overgebracht naar een shelter, was ze als de dood voor mensen. Ze verstopte zich ergens achter en het duurde een aantal dagen eer ze tevoorschijn wilde komen.

De eerste stapjes

Inmiddels verblijft Louane alweer 5 maanden in de shelter. Tussen de overige aanwezige honden heeft ze haar draai gevonden en ook haar verzorgers vertrouwt ze nu. Ze is een rustige en lieve viervoeter en misschien als ze zich helemaal ontspannen voelt, dat ze dan met de tijd ook nog een speelse kant zal laten zien.

De juiste plek

Louane is ca. 55 cm hoog en weegt zo’n 18 kg. Ze is getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrlichia en hartworm. Ze is een prachtig jong meisje dat zich op de juiste plek en met kundige begeleiding kan ontwikkelen tot een fijne huisgenoot. Hiervoor heeft ze nog een lange weg te gaan en is een vriendelijke soortgenoot onontbeerlijk. Kan jij dit Louane bieden?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Louane

Met de dreiging van vergiftiging boven haar hoofd, is Louane van straat gehaald. Mensen staan niet in haar favorietenlijstje, maar stukje bij beetje komt het vertrouwen. Help jij dit meisje verder?

Geslacht

Teef

Geboren

Mei 2019

Grootte

Middelmaat