Lora

Hondvriendelijk

Niet gesteriliseerd

Al in Nederland

21 SEPTEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Als pup was Lora in een Grieks gemeente-asiel achtergelaten en daar werd ze erg slecht behandeld. Een vrouw trok aan de bel bij een rescuer, die de viervoeter daar weghaalde. Na een korte opvangperiode in Griekenland verbleef ze vanaf oktober 2019 bij een gastgezin in Nederland, ze werd toen geschat op 6 maanden oud. Lora’s trauma’s bleken erger dan gedacht …

Verkeerde plek

De angst voor mensen zit diep geworteld in Lora. De veilige omgeving en steun van andere soortgenoten waren niet voldoende; er was te weinig tijd en ervaring om haar de juiste begeleiding te geven. Lora voelde zich niet veilig en maakte weinig vorderingen. Skýlos Strays werd om hulp gevraagd en in augustus 2020 is ze overgebracht naar een ervaren gastgezin.

Angst uit onzekerheid

Lora heeft een zachtaardig karakter en is erg onzeker, maar stukje bij beetje maakt ze vorderingen. Mensen zijn haar grootste struikelblok. In het vorige gastgezin uitte dat zich voornamelijk wanneer er bezoek kwam. Vooral mannen en kleine kinderen waren haar snel teveel. Ook onbekende geluiden rondom het huis konden haar nerveus maken en een blaf ontlokken. Gebeurde er niks bijzonders, dan was Lora in huis rustig.

Vooruitgang

Ook bij haar huidige tijdelijke baasje toont Lora binnen in huis haar rustige kant, maar is ze (vooralsnog) geen knuffelaar. Ze is erg nieuwsgierig en neemt soms al wat lekkers aan van bezoek dat dan bij haar op de grond komt zitten. Behalve nieuwsgierig, is ze ook een lekkerbek, wat helpt in het overwinnen van haar angst.

Met etenstijd laat Lora haar kieskeurige kant zien. Voor sommige brokken haalt ze haar mooie neus op en ze neemt haar tijd om eten. Ze laat toe dat er brokjes uit haar bak worden gepakt door de andere dieren en krijgt daarom nu apart haar maaltijd opgediend.

De veilige bench

Haar veilige plekje is de bench. De eerste weken was ze hier te vinden, maar stapje voor stapje begint ze nu ook de huiskamer te ontdekken. Al blijft de bench haar favoriet; ze vindt het dan ook prima om in te verblijven als haar tijdelijke baasje een paar uur weg is. Ook slaapt ze hier de nacht goed door.

Hertje Lora

Lora trekt zich erg op aan de andere aanwezige honden in het gastgezin, we plaatsen haar daarom alleen in een thuis waar al een andere, stabiele hond aanwezig is. Ze speelt graag buiten in de tuin met viervoeters van haar eigen grootte en springt dan vrolijk rond als een hertje. De katten laat ze met rust en kijkt ze niet naar om.

Buitenhond

Lora loopt heel fijn mee aan de riem. Trekt niet en heeft een voorkeur voor wandelingen waarbij ze lekker met de neus aan de grond geurtjes kan opsnuiven. Het bos vindt ze dan ook heerlijk. Het aanlijnen en tuigje omdoen vindt ze spannend, maar als je dat rustig aanpakt laat ze het toe (ze bevriest dan). Zodra je de poort uit loopt begint ze al snel weer met haar staartje te kwispelen.

Match gezocht

Lora is een kleine middelmaat van 45-50 cm hoog en 13 kg zwaar. Na haar eerste inburgeringsperiode is ze nu toe aan een mandje voor altijd. Dit moet wel een huisje zijn met veel rust en zonder kinderen, maar met een een stabiele soortgenoot als houvast. Daarnaast is een ervaren baasje dat haar stapsgewijs helpt met het opbouwen van zelfvertrouwen, een must. Wat denk je, ben jij die gezochte match?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Lora

Prachtige Lora is een opvallende verschijning met haar twee kleuren ogen en haar neus in de vorm van een hartje. Maar al die aandacht van mensen vindt ze maar niks. Haar verblijf in Nederland heeft nog lang niet al het Griekse zeer kunnen verzachten. Wie helpt dit meisje verder opbloeien?

Geslacht

Teef

Geboren

April 2019

Grootte

Middelmaat