Lora

Hondvriendelijk

Niet gesteriliseerd

Al in Nederland

28 JULI 2020: EVEN VOORSTELLEN

Als jong hondje was Lora ergens achtergelaten en vermoedelijk werd ze daar erg slecht behandeld. Een Griekse vrouw trok aan de bel en vroeg een rescuer om hulp. Deze haalde Lora daar weg. Sinds half oktober 2019 verblijft ze bij een gastgezin in Nederland, ze werd toen geschat op 6 maanden oud.

Angst uit onzekerheid

Lora heeft een zachtaardig karakter en is nog erg onzeker. Ze heeft al heel wat stappen gezet, maar haar angst voor mensen lijkt diep geworteld. Dit uit zich voornamelijk wanneer er bezoek komt. Vooral mannen en kleine kinderen zijn haar snel teveel. Ook onbekende geluiden rondom het huis kunnen haar nerveus maken en een blaf ontlokken.

Bedelen om een knuffel

Gebeurt er niks bijzonders, dan is Lora binnen in huis rustig en vraagt ze regelmatig met oogcontact om aandacht. Met de gewenste aandacht volgt een kwispel en laat ze vervolgens haar buikje zien voor een lekkere kriebelbeurt. Haar veilige plekje is de bench, deze zoekt ze regelmatig op. En ze vindt het dan ook prima om in te verblijven als haar tijdelijke baasje een paar uur weg is.

Voorbeeldhonden

Volgens het gastgezin trekt Lora zich op aan de 2 aanwezige teefjes, waar ze het goed mee kan vinden. Er zijn geen katten aanwezig, maar als ze ze buiten tegenkomt wordt ze enthousiast en speels. Ze is makkelijk met haar voer. Ze laat toe dat er brokjes uit haar bak worden gepakt en laat zelfs vaak wat staan om later op te eten.

Buitenhond

Buiten is Lora een andere hond. Ze is vrolijk, energiek en speelt graag met andere honden. Vooral teefjes vindt ze leuk, maar ook reutjes die niet te druk zijn. Ze heeft tot nu toe geen jachtinstinct laten zien.

Match gezocht

Lora is een kleine middelmaat van circa 45 cm hoog en 14 kg zwaar. Na haar eerste inburgeringsperiode is ze nu toe aan een mandje voor altijd. Een huisje met veel rust en een stabiele soortgenoot, en een ervaren baasje die haar stapje voor stapje helpt met het opbouwen van zelfvertrouwen. Wat denk je, ben jij die gezochte match?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Lora

Prachtige Lora is een opvallende verschijning met haar twee kleuren ogen en haar neus in de vorm van een hartje. Maar al die aandacht van onbekende mensen vindt ze maar niks. Haar verblijf in Nederland heeft nog niet al het Griekse zeer kunnen verzachten. Wie helpt dit meisje verder opbloeien?

Geslacht

Teef

Geboren

April 2019

Grootte

Kleine middelmaat