Lilo

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Nog niet gecastreerd

13 MEI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Een inwoner in het buitengebied van Patras deed op een ochtend in april de voordeur open en vond een grote verrassing. Pal voor zijn deur stond een doos met vier pups. Bijgekomen van de eerste schrik besloot hij ze naar de dierenarts te brengen, wie weet kon die hem adviseren waar hij met het grut naartoe kon.

Bij de dierenarts

Terwijl de plaatselijke rescuer geïnformeerd werd, keek de dierenarts de pups gelijk na. Het bleken een teefje en drie reutjes te zijn die vermoedelijk in maart geboren waren. Oud genoeg dat ze niet meer afhankelijk waren van moedermelk, maar nog te kwetsbaar voor een shelter.

Mee naar huis

De vinder kon het niet over zijn hart verkrijgen de aandoenlijke bolletjes wol achter te laten. Gewapend met advies en de juiste voeding nam hij ze weer mee terug naar huis, in de wetenschap dat de rescuer alles in het werk zou stellen om goede baasjes voor ze te vinden.

Of degene die de brutaliteit had om de pups bij de voordeur te zetten het wist of niet, het blijkt een goede plek te zijn. In het gezelschap van volwassen honden, twee kinderen van 6 en 10 jaar en met goede zorg, groeien de vier belhamels nu veilig op. Hun namen kregen ze van de kinderen.

Lilo

De pups zijn nu nog zo jong dat er nog weinig zekerheid is over hun karakter, toch zijn er wel wat verschillen te zien in de situatie waarin ze nu verkeren. Lilo is een rustig ventje met een serieuze blik in zijn oogjes. Hij is makkelijk in de omgang en ondanks zijn jonge leeftijd komt hij al aanhuppelen als hij geroepen wordt.

Griekse herder genen

De aandoenlijke bolletjes wol hebben nu een formaatje jack russel, maar zullen naar verwachting nog flink de lucht inschieten. Hoe groot ze precies worden, is niet te voorspellen. Gezien hun fluffy uiterlijk hebben ze waarschijnlijk genen van de Griekse herder in zich. Dit zijn honden die een ervaren baas nodig hebben die stevig in de schoenen staat.

Huisje gezocht

Eind juni hebben de pups alle vaccinaties gekregen en zijn ze klaar voor hun reis naar hun eigen mandje. Mag Lilo dan naar jou toe komen?

De pups zijn 31 mei verhuisd naar een shelter. Ze konden niet meer bij hun fostergezin blijven.

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

 • 5 SEPTEMBER 2021: ALLEEN IN DE SHELTER

  Terwijl al zijn nestgenoten geadopteerd zijn, is Lilo als enige achtergebleven in Griekenland. De eerste tijd was hij flink van slag en huilde hij veel. Maar hij is veerkrachtig en heeft inmiddels nieuwe vrienden gemaakt. 

  Prachtige jongen

  Lilo deelt een kennel met 3 andere pups van zijn leeftijd, waarvan 1 zijn vrouwelijke alter-ego is, dus deze 2 zijn heel close. Met inmiddels 6 maanden op de teller groeit hij op tot een prachtige jongen. Hij is nu 50cm hoog en weegt 15 kilo. Hij is niet veel gegroeid sinds 5 augustus. 

  Sociale jongen

  Hij is nog steeds een vrolijke pup, deelt zijn eten en maakt geen problemen. Lilo luistert goed en ontwikkelt zich tot een zeer intelligente hond. De verwachting is dat deze sociale jongen zich makkelijk zal kunnen aanpassen aan een leven als gezelschapsdier. 

  Ticket naar een thuis voor altijd

  Wie zorgt ervoor dat ook Lilo een ticket naar zijn thuis in Nederland krijgt, net als zijn broertjes en zusje? 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Lilo

Vanuit zijn doos keek Lilo zijn vinder aan met een serieuze blik. Hij zag verbazing, omdat hij en zijn nestgenoten blijkbaar onverwacht voor de man zijn deur stonden. Maar gelukkig was het een dierenliefhebber die al die snoezige pluizebollen niet kon weerstaan.

Geslacht

Reu

Geboren

Maart 2021

Grootte

Middelmaat/groot