Lilla

Hondvriendelijk

Gesteriliseerd

Al in Nederland

28 APRIL 2021
Voorgeschiedenis

Drie kleine pups waren er erg slecht aan toe toen ze in de zomer van 2019 op de vuilstortplaats van Markopoulo werden aangetroffen. De dierenarts schatte ze op nog geen drie maanden oud. Met goede zorg wisten ze te overleven. Drie wondertjes ..

Lees het hele verhaal hier.

Eenmaal sterk genoeg werden Lilla en haar broer en zus bij de andere honden in de shelter geplaatst. Ze groeiden als kool en wisten hun draai te vinden. Broer Sven ontpopte zich als de grootste en de jolige clown, zijn zussen waren een stuk minder stoer. Beide dames waren wat timide, maar erg lief en heel sociaal met de andere honden.

Tegenslag

Maar het zat het drietal niet mee: ze bleken alle drie een aandoening aan de ogen te hebben en werden begin maart 2020 geopereerd. En Lilla kampte met nog meer problemen: ondanks dat ze kleinste van het drietal was, kreeg ze bij het groeien wat problemen met haar heupgewricht. De dierenarts maakte zich geen zorgen en vermoedde dat dit vanzelf zou stabiliseren wanneer ze ouder werd.

Verbijsterende uitslag

Helaas blijkt dit niet zo uit te pakken. Terwijl haar broer en zus geadopteerd werden, hobbelde Lilla nog in de shelter rond. Het leek beter te gaan, maar met anderhalf jaar oud liep ze nog steeds niet goed. Het werd tijd voor een behandelplan. Daarvoor maakt de orthopeed eerst röntgenfoto’s. Wat daarop te zien was, verbijsterde iedereen …

Lees hier het verhaal over Lilla haar heupoperatie.

Op weg naar geluk

Lilla’s eerste jaren zaten vol met tegenslagen. Om het tij voor haar te keren heeft een fantastisch gastgezin in Nederland aan onze oproep gehoor gegeven om haar in huis te nemen en haar alle zorg en begeleiding te bieden die ze nodig heeft. Zodat ze op haar eigen tempo kan inburgeren en een echte kans krijgt op een gelukkig leven.

Lilla in Nederland

Afgelopen januari is Lilla in Nederland aangekomen. Wat had ze het moeilijk. Alles was spannend en eng. Het gastgezin heeft haar met heel veel geduld en liefde meer zelfvertrouwen kunnen geven. Het resultaat is een blije Lilla die heel graag knuffelt met mensen die ze vertrouwt. Lilla is sociaal naar andere honden en laat zich graag uitdagen om een spelletje met ze te spelen, als het spel te wild wordt zoekt ze steun en rust bij haar baas.

Voor Lilla is een eigen facebook pagina aangemaakt waar in korte lijnen haar inburgering wordt weergegeven Lilla Leert!

Wat zoeken we voor Lilla

Door de breuken die Lilla in het verleden heeft opgelopen zal ze nooit lange wandelingen kunnen maken of zich fysieke zwaar in kunnen spannen (bijvoorbeeld lopen naast de fiets). Zoals we nu inschatten zal een wandeling van 5km de max zijn.

De toekomstige mand voor Lilla zien we graag in een huishouden zonder kinderen, bij een baas die veel geduld en rust in zich heeft en met een tuin waar Lilla in kan rondlopen en in een rustige omgeving. Voor Lilla zou het fantastisch zijn als er al een hondenvriend in het huis aanwezig is.

De toekomst

Omdat wij een duidelijk beeld willen hebben van de schade van de botbreuken en het resultaat van de operatie in Griekenland, zal Lilla binnenkort worden onderzocht door een orthopeed. De uitslag van dit onderzoek zal met haar toekomstige adoptanten worden gedeeld, zodat iedereen een zo duidelijk mogelijk beeld heeft over de mogelijkheden of beperkingen die Lilla heeft.

Thuis voor altijd

Lilla zit in ons hart. We zijn het gastgezin ontzettend dankbaar dat ze Lilla bijstaan in haar ontwikkeling naar een gelukkige viervoeter. Wie wil het stokje overnemen en geeft haar een liefdevol thuis voor de rest van haar leven?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Lilla

Lilla was nog geen drie maanden oud, toen ze met haar broer en zus werd gevonden op een vuilnisbelt. Ze verkeerden in schokkende conditie. Ook daarna blijft het leed haar niet bespaard, maar gelukkig is het tij gekeerd en is ze sinds januari in Nederland voor haar inburgering.

Geslacht

Teef

Geboren

April 2019

Grootte

Middelmaat