Lilla

Hondvriendelijk

Gesteriliseerd

Al in Nederland

19 AUGUSTUS 2021
Voorgeschiedenis

Lilla was één van drie kleine pups die er erg slecht aan toe waren toen ze in de zomer van 2019 op de vuilstortplaats van Markopoulo werden aangetroffen. De dierenarts schatte ze op nog geen drie maanden oud. Met goede zorg wisten ze te overleven. Drie wondertjes ..

Lees het hele verhaal hier

Het leed was voor Lilla daarmee nog niet verleden tijd. Lees hier over haar lijdensweg en operatie.

Op weg naar geluk

Lilla’s eerste jaren zaten vol met tegenslagen. Om het tij voor haar te keren gaf een fantastisch gastgezin in Nederland aan onze oproep gehoor en nam haar in huis met alle zorg en begeleiding die ze nodig had voor haar revalidatie. 

Lilla in Nederland

Afgelopen januari is Lilla in Nederland aangekomen. Wat vond ze het allemaal spannend en eng! Het gastgezin is met veel geduld en liefde aan het werk gegaan waardoor Lilla stapje voor stapje uit haar schulp is gekropen. De verandering is groot: Lilla is blij en knuffelt heel graag met mensen die ze vertrouwt. Ze is sociaal naar andere honden en laat zich graag uitdagen om een spelletje met ze te spelen. 

Uit logeren

Inmiddels is Lilla alweer 7 maanden op Hollandse bodem en is ze in de zomer zelfs een aantal weken uit logeren geweest. Daar heeft ze laten zien dat ze maar even tijd nodig heeft om haar nieuwe tijdelijke baasjes te vertrouwen. Mannen vindt ze wat spannender dan vrouwen. Ze is ontzettend zachtaardig, bescheiden en speels, en snapt de hondentaal volledig. In een mum van tijd was ze dikke vrienden met de andere aanwezige viervoeters.

Nog meer vorderingen!

Niet alleen qua inburgering gaat Lilla goed, ook fysiek maakt ze grote vorderingen. Bij het laatste bezoek aan de orthopeed wond ze niet iedereen met haar meegaande en lieve aard om haar pootje, ook waren de bevindingen over haar fysieke gesteldheid positief en ziet de orthopeed geen problemen voor de toekomst.

Dit kwam overeen met de bevindingen van het gastgezin en de mensen bij haar vakantieadres. Lilla doet alles weer: rennen, vliegen en spelen, op de bank en er weer af en alles soepel, geen aanwijzing voor wat voor pijn dan ook. 

De toekomst

Door de breuken die Lilla in het verleden heeft opgelopen is het nog onduidelijk tot hoe zwaar ze zich fysiek in zal kunnen spannen. Op dit moment is er geen beperking te zien, maar agility en balletjes gooien zijn bijvoorbeeld inspanningen die beter vermeden kunnen worden.

Liefdevol thuis gezocht!

De toekomstige mand voor Lilla zien we graag in een huishouden zonder kinderen, bij een baas met geduld en rust. Een rustige omgeving en een tuin zou haar goed passen. En voor Lilla zou het fantastisch zijn als er al een hondenvriend aanwezig is. 

Lilla zit in ons hart. We zijn het gastgezin ontzettend dankbaar dat ze Lilla bijstaat in haar ontwikkeling naar een gelukkige viervoeter. Ze is nu klaar voor een thuis voor altijd. Wie geeft deze zachtaardige dame een liefdevol thuis voor de rest van haar leven?

De laatste nieuwtjes

 • 30 MEI 2021: EEN BEZOEKJE BIJ DE ORTHOPEED

  Lilla is onlangs in Nederland door een orthopeed onderzocht. Het eerste wat het medische team is opgevallen is hoe lief deze dame is en goed ze zich tijdens alle onderzoeken heeft gedragen. Ivm Covid was haar gastopvanger in een andere ruimte, dus geen vertrouwd gezicht en toch alles toelaten!

  Vrij van pijn

  De orthopeed heeft aangegeven dat Lilla ogenschijnlijk geen pijn heeft. Dit betekent voor nu dat het wandelen verder uitgebouwd mag worden en dat het plezier van Lilla daarbij voorop staat.

  Toekomstbeeld

  De toekomst is natuurlijk niet te voorspellen. De orthopeed heeft aangegeven dat ze hier oud mee kan worden, mochten er in de toekomst toch aanverwante problemen ontstaan, dan is een operatie de oplossing. Lilla zou voor het behoud van haar conditie en voor haar comfort baat kunnen hebben bij fysiotherapie.

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Lilla

Lilla was nog geen drie maanden oud toen ze met haar broer en zus werd gevonden op een vuilnisbelt. Ze verkeerden in schokkende conditie. Ook daarna blijft het leed haar niet bespaard, maar gelukkig is het tij gekeerd en is ze sinds januari in Nederland voor haar inburgering.

Geslacht

Teef

Geboren

April 2019

Grootte

Middelmaat