Lilla

Hondvriendelijk

Gesteriliseerd

Al in Nederland

14 OKTOBER 2020
Er zijn updates, zie hieronder.
Voorgeschiedenis

Drie kleine pups zijn er erg slecht aan toe als ze in de zomer van 2019 op de vuilstortplaats van Markopoulo worden aangetroffen. De dierenarts schat ze op nog geen drie maanden oud. Met goede zorg weten ze te overleven. Drie kleine wondertjes ..

Lees het hele verhaal hier.

Eenmaal sterk genoeg worden Lilla, Dawn en Sven bij de andere honden in de shelter geplaatst. Ze groeien als kool en weten hun draai te vinden. Broer Sven is de grootste en de jolige clown, zijn zussen zijn een stuk minder stoer. Beide dames zijn wat timide, maar erg lief en heel sociaal met de andere honden.

Onder het mes

Maar het zit het drietal niet mee: ze blijken alle drie entropion te hebben. Entropion is een aandoening aan de ogen waarbij het ooglid naar binnen krult en over het hoornvlies schuurt. Zonder behandeling en/of operatie kan entropion de ogen (ernstig) beschadigen. Begin maart 2020 wordt Lilla geopereerd.

Groeiproblemen?

En Lilla kampt met nog meer problemen: ondanks dat ze kleinste van het drietal is, krijgt ze bij het groeien wat problemen met haar heupgewricht. De dierenarts maakt zich geen zorgen en denkt dat dit vanzelf zal stabiliseren wanneer ze ouder wordt.

Verbijsterende uitslag

Helaas blijkt dit niet zo uit te pakken. Terwijl haar broer en zus geadopteerd zijn, hobbelt Lilla nog in de shelter rond. Het leek beter te gaan, maar ze loopt nog steeds niet goed. Met anderhalf jaar oud is ze inmiddels uitgegroeid en wordt het tijd voor een behandelplan. Daarvoor maakt de orthopeed eerst röntgenfoto’s. Wat daarop te zien is, verbijstert iedereen …

Op de foto’s zijn verschillende oude, slecht geheelde botbreuken in haar heupen en onderste wervels te zien. Haar rechterheup is volledig uit de kom. Lilla heeft anderhalf jaar rondgelopen met ontzettend veel pijn, terwijl iedereen nog bleef hopen dat ze over haar ‘HD’ heen zou groeien. Een operatie is hard nodig, maar waar moet de rescuer het geld vandaan halen?

Doneeractie!

Ze vraagt onze hulp, maar ook ons potje voor dierenartskosten heeft de bodem inmiddels bereikt. Daarom starten we via Facebook een donatieactie. Met geweldig resultaat! Binnen een aantal dagen is het benodigde bedrag opgehaald en dinsdag 13 oktober 2020 is Lilla geopereerd. De operatie is goed gegaan en de komende tijd mag ze herstellen en revalideren in een pension.

We hopen dat er in de tussentijd een baasje voor haar wordt gevonden, zodat ze niet terug hoeft naar de shelter, maar direct naar Nederland mag komen. Geef jij Lilla een thuis?

De laatste nieuwtjes

 • 13 NOVEMBER 2020: ONDER HET MES

  Lilla is geopereerd! Halverwege oktober hebben we met een facebookoproep het benodigde geld (€550) bij elkaar gekregen en is Lilla onder het mes gegaan. De operatie ging goed en inmiddels is ze alweer een aantal weken aan het revalideren. De eerste 14 dagen mocht ze alleen korte wandelingetjes maken, opgebouwd van een paar minuten tot een half uur. 

  Grote stappen vooruit

  Inmiddels mag ze loslopen en het is duidelijk te zien dat de afgelopen weken haar niet alleen fysiek, maar ook mentaal goed hebben gedaan. Ze ‘hobbelt’ niet meer mank door de shelter, maar rent vol plezier rond in het pension waar ze op dit moment zit. En waar ze eerst wegliep voor mensen, kwispelt ze nu en voelt ze zich duidelijk op haar gemak. Bij een eerste kennismaking heeft ze wel een paar dagen de tijd nodig om te ontdooien, maar als de klik er is, is ze erg aanhankelijk. 

  Een mand voor Lilla

  De breuken in haar wervels zitten er nog, maar hier is volgens de experts prima mee te leven. Lilla zou een goed maatje zijn voor een rustig stel zonder kinderen, want ze is dol op knuffelen en heeft (zoals het nu lijkt) geen grote energiebehoefte. Al is dit laatste nu nog niet helemaal goed in te schatten, omdat ze nog niet volledig is hersteld van de operatie. 

  We hopen dat Lilla na de eerste, zware 1,5 jaar van haar leven nu eindelijk hetzelfde geluk krijgt als haar zusje Dawn en broertje Sven: een eigen thuis. Ben jij degene die haar opwacht als ze haar eerste stapjes zet op Nederlandse bodem?

 • FEBRUARI 2021 - LILLA IS IN NEDERLAND!

  Na een transport van bijna 2 dagen staan Lilla’s pootjes eindelijk op Nederlandse bodem. Ze is nog erg onder de indruk van alles wat haar is overkomen en mag in haar eigen tempo wennen aan haar nieuwe situatie bij een geweldig gastgezin.

  Ben jij ook zo benieuwd hoe het met haar gaat en wat ze allemaal leert? Volg haar op haar eigen FaceBookpagina Lilla Leert!

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Lilla

Lilla was nog geen drie maanden oud, toen ze met haar broer en zus werd gevonden in een vuilstortplaats. Ze verkeerden in schokkende conditie. Ook daarna blijft het leed haar niet bespaard, maar gelukkig is het tij gekeerd en is ze sinds kort in Nederland voor haar inburgering.

Geslacht

Teef

Geboren

April 2019

Grootte

Middelmaat