Lente

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Nog niet getest met katten

Nog niet gesteriliseerd

7 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Half maart 2021 kregen twee van onze Griekse rescuers een telefoontje: ergens in een verlaten gebied waren 4 pups gevonden. Zonder moeder waren hun kansen op overleven klein en dus regelden de rescuers een plekje bij een opvanggezin. Hier wachten de hondjes geduldig op een baasje en nieuwe toekomst in Nederland.

Karakter

Lente is een vrolijk teefje. Ze kwispelt veel en is altijd vrolijk. Mensen vindt ze geweldig en ze is graag bij hen in de buurt. Griekse gastgezinnen houden de opvanghonden vaak buiten het huis, maar Lente en haar nestgenootjes mogen zowel in huis, als in de tuin komen. Er wordt zelfs al een beginnetje gemaakt met zindelijkheid, maar dit zal in Nederland weer stapje voor stapje opgepakt moeten worden.

Dit zwartwitte dametje is niet getest met katten, maar omdat ze nog jong is verwachten de rescuers hier geen problemen mee.

Griekse herder

Hij weegt op dit moment zo’n 3,5 kilo en zal naar schatting uitgroeien tot een gewicht van minimaal 20-25 kilo, maar mogelijk meer. Bij zulke jonge honden is het lastig in te schatten hoe groot ze worden, want we weten we niet wie hun voorouders waren. Maar gezien hun uiterlijk is het goed mogelijk dat de drie nestgenootjes iets van Griekse Herder in zich hebben. Dit zijn grote honden met een zelfstandig karakter die een baas nodig hebben die stevig in de schoenen staat. Het is dus mogelijk dat de drie pups deze eigenschappen in meer of mindere mate mee hebben gekregen van hun ouders en dit zich gaat ontwikkelen als ze volwassen worden.

Ticket voor Lente!

Eind april 2021 zijn al Lente’s vaccinaties in orde en kan ze naar Nederland komen. Het perfecte moment om haar naam eer aan te doen en voor het eerst van haar leven tussen de Hollandse voorjaarstulpen te wandelen. Ben jij degene haar meeneemt op ontdekkingsreis?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Lente

Lente met haar altijd kwispelende staartje windt iedereen om haar pootje. Ze was samen met haar nestgenootjes gevonden in een verlaten gebied, maar wacht nu bij een gastgezin op een ticket naar haar toekomstige baasje.

Geslacht

Teef

Geboren

Januari 2021

Grootte

Middelmaat/groot (schatting)