Lars – gereserveerd

Kan met kinderen vanaf 6 jaar

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

28 DECEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN
Ochtendritueel

Het was een zonnige dag in oktober toen een van onze rescuers haar hond uitliet in de buitenwijken van Patras en de zwerfkatten voerde, zoals elke ochtend. De wandeling ging over het platteland, waar verschillende open gebieden zijn zonder hekken.

Een geestverschijning

Aangekomen bij de 4de voerplek, hoorde ze een geluid uit het tegenoverliggende veld en ineens verscheen er een hond die er vreselijk aan toe was. Hij was zo mager dat er in plaats van billen enkel 2 botten aan de achterzijde uitstaken, zat vol met plekken op zijn huid en om zijn nek zat een versleten halsband met 3 ringen, een restant van een oude ketting.

De hond keek de rescuer enkele seconden aan, kuste de katten weg, at zoveel hij kon, zonder aandacht te schenken aan een van de katten die hem aanviel met zijn nagels, en was plots weer verdwenen. Het duurde niet langer dan een minuut, de rescuer had geen tijd om te reageren of om hem te vangen.

Oproep

De rescuer zette een waarschuwing uit in Patras, want deze arme hond was beslist een klassiek Grieks geval van een geketende hond, achtergelaten om te verhongeren, of op de een of andere manier vergeten in een veld om te bewaken, alleen God weet wat. Hij was er waarschijnlijk in geslaagd zichzelf te bevrijden en was gevlucht van zijn vorige leven als in de hel. De oproep werkte: in minder dan 48 uur werd de reu gevonden.

Laertis

Toen de dierenarts de hond onder ogen kreeg, wist hij zeker dat hij alle mediterrane ziekten moest hebben, zo slecht zag hij eruit. Zijn voortanden bleken recentelijk te zijn afgebroken, misschien dat hij zich daarmee had bevrijdt. Bij zijn eerste gecontroleerde wandeling braakte de viervoeter stukjes plastic, een bewijs dat hij echt uitgehongerd was en alles had geprobeerd te eten.

De dierenarts noemde de magere jongen Laertis (de vader van de Griekse god Odysseus), afgekort Lars, omdat hij oud genoeg is om een vader te zijn, vol geduld zit en goedhartig is voor mensen en elke hond en kat. Bij het eerste huis waar Lars een paar dagen werd opgevangen, likte hij een blind kitten dat door zijn moeder in de steek was gelaten en was hij naar iedereen vriendelijk.

Lars, het kerstwonder

Toen de uitslagen van de bloedtesten kwamen, was de verbazing groot; geen enkele ziekte werd gevonden. Het leek erop dat alle problemen met Lars zijn huid enkel door voedingstekort werden veroorzaakt. En dat blijkt: na 2 maanden goede zorg, lekker eten en regelmatig baden, kan de rescuer niet geloven hoe snel hij veranderd is in een prachtige herdermix.

Hart van goud

Lars heeft een hart van goud, tot nu toe heeft nog geen mens of dier zijn pad gekruist waar hij het niet mee kan vinden. Na de eerste periode van intensieve zorg, verblijft hij in een eigen kennel in een kleinschalig shelter. Daar heeft hij geen jachtinstinct laten zien en vertoont hij geen waaks gedrag.

Lars is een forse middelmaat van ca. 65 cm hoog en inmiddels geeft de weegschaal 25kg aan. Hij zit vol energie en is erg sterk, dus een huisje zonder kleine kinderen zou hem waarschijnlijk het beste passen. Aandacht vindt hij geweldig en hij geniet ervan om vrij rond te rennen, waarschijnlijk door zijn verleden als kettinghond. Lars moet nog veel leren, maar hij is met zijn 5 jaar nog leergierig genoeg. Wie geeft deze mooie jongen een thuis en neemt hem onder zijn of haar hoede?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Lars

Lars was vel over been toen hij oog in oog stond met een rescuer. Snel at hij het neergezette kattenvoer en in een zucht was hij weer verdwenen. Daarbij de rescuer achterlatend met een missie: deze viervoeter te pakken zien te krijgen om hem de hulp te bieden die hij nodig had.

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2015

Grootte

Grote middelmaat