Kyra

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gesteriliseerd

12 AUGUSTUS 2021: EVEN VOORSTELLEN

Kyra was nog maar een pup van zo’n 3-4 maanden oud toen ze in juni dit jaar rondliep in een veld. Ze was uitgedroogd en had waarschijnlijk al een paar dagen niet gedronken voordat een vrijwilliger van een shelter haar daar vond. Gelukkig werd een plekje bij een Grieks gastgezin voor haar gevonden, hier verblijft ze nu nog steeds. 

Grieks gastgezin

Bij het gastgezin heeft Kyra een prachtige plek. Ze leeft in huis en in de tuin, wat voor Griekse begrippen best speciaal is (meestal moeten honden daar buiten blijven). Ook is er een beginnetje gemaakt met zindelijkheid en kan ze al een aantal kleine commando’s. Bij het gastgezin woont ook een andere hond, die mag ze graag even uitdagen voor een spelletje (zie het filmpje). 

Karakter

Verder is Kyra volgens de rescuer een relatief rustige pup. Ze mag graag een dutje doen in de stoel en doet er ook alles voor om bij je op schoot te mogen liggen. Natuurlijk speelt ze regelmatig, maar haar voorkeur gaat toch al snel uit naar een zacht bedje van kussens en dekens i.p.v. achter een bal aan rennen. Verder is ze erg slim en maakt ze het gastgezin vaak aan het lachen met haar grappige gedrag.

Onverwachte geluiden vindt ze (zoals veel honden) een beetje spannend en vooral vuurwerk en onweer geen favoriet. Ook geeft de rescuer aan dat ze veel jachtinstinct heeft, hoe zich dit eenmaal in Nederland uit is nu nog even lastig te zeggen. 

Grootte

De verwachting is dat ze zal uitgroeien tot een kleine middelmaat. Dit blijft echter een inschatting, want bij pups van onherleidbare kruisingen is zoiets nooit met zekerheid te zeggen.

Reisticket

Kyra is inmiddels klaar voor de reis naar Nederland. Wie oh wie zet een bed vol kussens voor haar klaar?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Kyra

Mand met zachte kussens gezocht voor Kyra! Want afgezien van de dagelijkse dolle 5 minuten, ligt dit teefje vooral graag lui in een stoel of op schoot te dutten. Geef jij haar dat heerlijke plekje waar ze urenlang kan slapen?

Geslacht

Teef

Geboren

Maart 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)