Koukla – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Nog niet gesteriliseerd

20 JANUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Een vrijwilliger zag een paar Roma-kinderen die zich vermaakten met een pup, waarvan de oren waren opgebonden. Toen Koukla naar haar keek, zag ze de blik van pijn en wanhoop. Haar ogen huilden om hulp. Een smeekbede die de vrijwilliger niet kon weerstaan; voor 50 euro waren de kinderen bereid om de arme pup af te geven.

Ze kreeg de naam Koukla, wat ‘pop’ betekent in het Grieks.

Pijnlijke elastieken

Koukla had strakke elastische banden om haar oren. Roma’s couperen vaak de oren en staart van hun honden. De reden hiervan is niet duidelijk. Ze doen dit door strakke elastische banden om de plek te winden, waar het deel van de oren en/of staart begint waar ze vanaf willen. De band stopt de bloedstroom, waardoor het andere deel afsterft en gaat rotten.

De vrijwilliger nam Koukla mee naar de dierenarts die de banden verwijderde. De huid stonk al naar verrotting. De kleine viervoeter kreeg antibiotica en ze hoopten dat ze op tijd waren om haar oren te sparen.

Herstellen in een shelter

Koukla kreeg in Athene een plekje in een shelter. Na drie dagen viel het eerste oor er helaas toch af. Het was gewoon een kwestie van tijd dat het andere zou volgen, dus de dierenarts sneed ook deze weg en maakte het gebied van beide oren schoon.

Dapper meisje

Koukla is een dapper meisje van ca. 4 maanden oud. Ze weegt 7 kg en de inschatting is dat ze uit zal groeien tot een middelmaat. Ondanks alles wat ze heeft meegemaakt, lijkt het erop dat ze nooit haar vertrouwen in mensen is verloren. Haar staartje kwispelt voortdurend en ze speelt met overgave.

Haar mooie oortjes hebben het helaas niet gered, maar Koukla zelf gelukkig wel. Zij is bevrijd uit de handen van mensen die het slecht met haar voor hadden en heeft nu kans op een mooi leven. Adopteer jij haar?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Koukla

Dappere Koukla. Op een wrede manier raakte ze haar oren kwijt, omdat die niet gewenst waren. Een vrijwilliger behoedde haar voor meer ellende, nu nog een adoptant die van haar houdt zoals ze is en haar een mooie toekomst geeft.

Geslacht

Teef

Geboren

September 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)