Kobus

Kobus

Kobus profiel

Over Kobus

Mooie Kobus is teruggekomen van adoptie. In zijn pubertijd heeft zijn onzekerheid de overhand gekregen. Help jij hem met het opbouwen van positieve ervaringen waardoor hij kan laten zien wat voor geweldigs hij in huis heeft? Een gastgezin voor Kobus is ook zeer welkom.

Geslacht: Reu
Geboren: December 2020
Grootte: Middelmaat

Kan met oudere kinderen

Kan niet met katten

Nog niet gecastreerd

Al in Nederland

Zoekt een gastgezin

7 JUNI 2022: EVEN VOORSTELLEN

Scroll naar beneden voor het laatste nieuws over Kobus

Voorgeschiedenis

In de winter van 2020 werden in een verlaten pand in Argos 7 pups ter wereld gebracht. Viervoetertjes met een uiterst onzekere toekomst. Tot ze ontdekt werden door vrijwilligers, die de vondst meldden bij de plaatselijke rescuers. Uiteindelijk wisten zij alle pups veilig te stellen en onder te brengen bij een gastgezin.   

Op Nederlandse bodem

Een van de viervoetertjes kreeg de naam Homer. Het duurde niet lang voor een Nederlands baasje viel voor zijn mooie en lieve looks en Homer een thuis gaf, waar hij de stoere Hollandse naam Kobus kreeg. 

Kobus, een mooie middelmaat van 55 cm hoog en ongeveer 25 kg, is inmiddels anderhalf en bijna puber ‘af’. Hij zoekt graag contact en reageert hier enthousiast op. Hij is altijd in voor een balspel, dit kan hem niet lang genoeg duren. Ook vindt Sherlock het geweldig om te speuren, helemaal als daar ook nog een lekkere beloning tegenover staat. Wandelen of langs de fiets lopen, daar draait deze sportieve jongen zijn hand (eh, poot) niet voor om. Hij houdt ervan om daarna bij te slapen met een zelf uitgezocht dekentje. Kobus kan prima een paar uur alleen blijven als hij met wat lekkers op een fijn plekje kan neerploffen. 

Van pup naar puber

In de overgang van pup naar puber, is de eerst zo vrolijke, onbevangen pup langzaam onzekerder geworden. Dit komt o.a. door een aantal vervelende ervaringen, zoals de keer dat hij werd aangevallen door een andere hond. Kobus is hierdoor steeds angstiger geworden en toont daaraan gerelateerd gedrag, zoals bijvoorbeeld uitvallen. Veel dingen zijn spannend voor Kobus: vreemde voorwerpen (een rups in de tuin) en onverwachte situaties. De pubertijd is al niet de makkelijkste tijd en als daarbij ook nog vervelende ervaringen komen, dan wordt het leven wel erg ingewikkeld voor een jonge puberreu.

Nieuwe vrienden maken

Op dit moment zit Kobus in een pension, waar met aandacht en training in korte tijd al flinke stappen zijn gezet. Hij heeft al wat hondenvrienden gemaakt die hij graag uitdaagt voor een partijtje spelen en rennen. Kobus vermaakt zich dus wel. We zijn echter dringend op zoek naar (in ieder geval) een gastgezin, maar het allerliefst een nieuw baasje.

Kobus kan zowel alleen als met een stabiele andere hond worden geplaatst. Een gezin met kinderen kan, als de kinderen al wat ouder zijn.  

De wereld volgens Kobus

Maar waarom komt hij dan terug van adoptie? Deze jongeman is nog wat onzeker en heeft duidelijke sturing nodig. Krijgt hij teveel vrijheid, dan neemt hij zelf de touwtjes in zijn pootjes en probeert hij de, in zijn ogen, grote gevaren van zich af te houden. Hij heeft dan ook veel positieve ervaringen nodig om zo stap voor stap zijn zelfvertrouwen te vergroten.

We zoeken voor deze lieve, maar onzekere jongen een ervaren, stabiele en nuchtere adoptant (of gastgezin). Een maatje dat hem dat steuntje in de rug geeft en bewijst dat het leven niet zo spannend is als Kobus zelf denkt. Ga jij het avontuur aan met deze sportieve en lieve jongen?

Ook een gastgezin voor Kobus is heel erg welkom, lees hier meer over gastgezin worden.

De laatste nieuwtjes

  • 20 augustus 2022: Een nieuw onderkomen, en een nieuwe vriend!

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Kobus

Mooie Kobus is teruggekomen van adoptie. In zijn pubertijd heeft zijn onzekerheid de overhand gekregen. Help jij hem met het opbouwen van positieve ervaringen waardoor hij kan laten zien wat voor geweldigs hij in huis heeft? Een gastgezin voor Kobus is ook zeer welkom.

Geslacht

Reu

Geboren

December 2020

Grootte

Middelmaat