Keira

Keira

Keira j22w15 (4)

Over Keira

Half mei is het zover, dan heeft Keira al haar vaccinaties gehad en is ze klaar voor een enkeltje naar Nederland. Wie geeft deze meid vol sproeten haar eerste kennismaking met ons mooie land?

Geslacht: Teef
Geboren: Januari 2022
Grootte: Middelmaat/groot (schatting)

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gesteriliseerd

16 APRIL 2022: EVEN VOORSTELLEN

Het is een ‘normaal’ fenomeen in Griekenland: nestjes pups die her en der worden gevonden, soms op de meest onhandige plekken. Zo ook het nest waaruit Keira, Mia en Teddy komen. 

Het begon toen iemand eind januari 2022 langs de snelweg een moederhond vond met haar 6 pasgeboren pups. Overgeleverd aan de elementen én zo vlakbij de weg, waren hun overlevingskansen klein. Gelukkig ondernam deze hondenliefhebber actie en werd een dierenwelzijnsorganisatie gebeld, zo kregen de pups een tijdelijk plekje bij een Grieks gastgezin. Inmiddels wonen ze daar al ruim 2 maanden nu zoeken we voor deze robbedoezen een Nederlands thuis. 

Fostergezin

Ook al is een verhuizing het uiteindelijke doel, op dit moment hebben de pups bij het gastgezin een prachtige plek waar ze rustig kunnen wachten tot hun vaccinaties compleet zijn. Ze mogen zowel in huis als in de tuin komen en zijn vooral bezig met pup zijn: eten, slapen en spelen. Naast regelmatig knuffelen met mensen natuurlijk, want dat hoort er ook bij. 

Karakter en grootte

Met een leventje van nog maar 3 maanden achter de rug, is Keira nog volop in ontwikkeling. Ze weegt 8,5 kg en haar schofthoogte van zo’n 30 cm zal daar niet lang blijven steken, want naar schatting groeit deze dame uit tot een (forse) middelmaat. Ook mentaal zijn er nog heel wat stappen te zetten, zoals zindelijk worden, luisteren naar commando’s en netjes wandelen aan de lijn. Maar dat zal eenmaal in Nederland opgepakt moeten worden. 

Voor nu gedraagt Keira zich als een normale pup, inclusief gekkigheidjes en streken. Daarnaast heeft ze een aanhankelijk aard en is ze erg sociaal met zowel haar nestgenootjes, als mensen. Overigens is het op deze leeftijd heel moeilijk te zeggen wat de ins en outs van haar uiteindelijke karakter en grootte zullen worden, dus die verrassing is pas over een paar jaar onthuld.

Mand + baasje = thuis?

Inmiddels is de laatste vaccinatie bijna achter de rug en na de wachttijd van een maand mag ze in mei vertrekken naar Nederland. Mits er dan een huisje voor haar is gevonden. Maar met dat kwispelende wiebelstaartje zou deze vrolijke noot snel een mooi vooruitzicht moeten hebben, toch? 

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Keira

Half mei is het zover, dan heeft Keira al haar vaccinaties gehad en is ze klaar voor een enkeltje naar Nederland. Wie geeft deze meid vol sproeten haar eerste kennismaking met ons mooie land?

Geslacht

Teef

Geboren

Januari 2022

Grootte

Middelmaat/groot (schatting)