Jordan

Kindvriendelijk

Vriendelijk met teefjes

Gecastreerd

Pasgeboren zonder moeder

Jordans moeder was een hoogzwangere zwerfhond en heel erg ziek. Met haar laatste krachten baarde ze haar pups, waarna ze stierf. Een vrijwilliger ontfermde zich over het pasgeboren grut en deed alles om ze in leven te houden. Niet alle hondjes waren sterk genoeg. Degenen die overleefden vonden allemaal een baasje, behalve Jordan. Misschien was hij wat te gewoontjes en daardoor niet aantrekkelijk genoeg …

Onbegrepen en gehaat

Jordan is erg lief en heeft een fijn karakter. Hij bedelt om knuffels, houdt van mensen en is zo blij als hij liefde krijgt. Degene die hem opvangt in haar tuin, is daarom ook dol op hem. Maar daar denken hondenvresende buurtbewoners anders over. Jordan had namelijk een leuk spel voor zichzelf uitgevonden: als uitstekende atleet sprong hij over het hek van de tuin, en rende achter voorbijkomende motoren aan. Sommige buurtbewoners waren als de dood voor hem en dreigden hem iets aan te doen.

Dag in, dag uit aan de lijn

Omdat doodsbedreigingen naar honden maar al te vaak bewaarheid worden in Griekenland, besloot het gastgezin Jordan dan maar vast te leggen aan een lijn. En daar zit hij nu dag in, dag uit, in weer en wind. Veiliger voor Jordan, maar dit is natuurlijk geen leven voor een hond. Jordan verdient beter.

Dol op mensen

Jordan is beste vrienden met zijn zusje, dat na een mislukte adoptie in Griekenland weer is teruggekomen. Ook met andere teefjes kan hij het goed vinden. Door een nare ervaring met een reu in de buurt die hem aanviel, wakkeren zijn mannelijke soortgenoten hem angst aan. Een reu als huisgenoot is daarom niet zo’n goed idee. Katten vindt hij net zo leuk als motoren: hier rent hij graag achteraan. Volwassenen en kinderen is hij dol op en Jordan zal het erg goed doen als enige hond in huis.

Jordan wil rennen!

Jordan is gevaccineerd en nadat hij op jonge leeftijd hartworm heeft overwonnen, is hij nu sterk en fit. Hij weegt 22kg , is tegen de 50cm groot en is gecastreerd. Hij kan niet wachten om lekker rond te rennen op Nederlandse bodem. Bevrijd jij Jordan van zijn lijn?

De laatste nieuwtjes

  • 4 februari 2020: aan de wandel

    Niets maakt Jordan gelukkiger dan een wandeling. Dan is hij even bevrijd van die ene lijn die hem beperkt in zijn bewegingsruimte. Wat zou deze knappe vent graag een baasje willen waar hij elke dag mee gaat wandelen!

    Jordan heeft net zijn jaarlijkse gezondheidscheck gehad, waarbij geen bijzonderheden gevonden zijn.

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Jordan

Jordan zit vast. Vastgebonden aan een lijn, omdat buurtbewoners bang voor hem zijn. En dat terwijl hij zo dol is op mensen. Deze lieverd wil niets liever dan aangehaald en geknuffeld worden. Ook zou hij zo graag weer heerlijk willen rennen … Word jij dat baasje dat hem meeneemt op fijne wandelingen?

Geslacht

Reu

Geboren

September 2013

Grootte

Middelmaat