Jo

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Kan niet met o.a. katten

Gecastreerd

8 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Hij was nog maar 9 weken oud toen Jo samen met z’n nestgenootjes werd gevonden. Ze hadden zich verstopt onder een vrachtauto op een parkeerplek van het Rio University Hospital in de stad Patras. Hun moeder was ook in de buurt, maar deze liet zich die dag niet pakken. 

De pups (2 reutjes en 3 teefjes) konden al zelfstandig eten en omdat het moedertje erg bang was, besloot de rescuer op dierenartsadvies om de hondjes direct mee te nemen. Afgezonderd van haar zouden ze hopelijk minder van het angstige gedrag van hun moeder overnemen. Overigens werd zij een maand later alsnog gevangen en gesteriliseerd.

Van bange pup naar …

Net als broertje Dennis was Jo eerst erg bang, al gaat het steeds beter. Harde geluiden, schreeuwen en abrupte bewegingen maken hem nog nerveus, maar hij voelt zich inmiddels vrij genoeg om bij je te komen voor een knuffel. Hij laat zich ook lekker kroelen en is over het algemeen een rustige, lieve viervoeter. Op dit moment zit hij in de shelter en deelt hij een verblijf met 3 teefjes, maar hij kan ook bij andere reuen worden geplaatst.

Jachtinstinct

Puntje van aandacht is dat Jo het niet heeft op katten en andere dieren, zoals kippen, geiten e.d. We vermoeden dat hij toch ergens iets van jachtinstinct heeft, dus loslopen is sowieso in het begin geen optie. 

Met geduld en liefde …

Deze reu is een lieve jongen die het erg goed doet, maar van binnen zeker nog zijn kwetsbaarheden heeft. Hij is ook wat bang voor mannen en moet met geduld worden behandeld. Tot een tijdje geleden was hij terughoudend naar mensen, maar de laatste maanden ziet de rescuer een duidelijke vooruitgang in zijn gedrag. Daarom hebben we toch de hoop dat we ook voor Jo dat ene, perfecte plekje kunnen vinden. 

Omdat Jo snel nerveus is plaatsen hem liever niet in een huis met kinderen, of alleen bij grotere kinderen (vanaf 12 jaar).

Gezondheid

Jo is getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrlichia, babesia, anaplasma en hartworm; alle testresultaten waren negatief. Hij heeft een schofthoogte van een krappe 60 cm en weegt 24 kilo. 

Baasje en soortgenoot gezocht

Tijdens het eten heeft Jo liever geen honden om zich heen, maar los daarvan kan hij hun gezelschap wel waarderen. Zij kunnen hem ook helpen bij het inburgeren in Nederland, dus een baasje met minimaal 1 andere, stabiele hond in huis is een pré. 

Wie haalt deze mooie vent naar Nederland en geeft hem het thuis dat hij zo nodig heeft?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Jo

Ongeveer 3,5 jaar geleden vond een Griekse rescuer 5 pups van 9 weken oud die zich hadden verstopt onder een vrachtauto. In de afgelopen jaren is Jo langzaam veranderd van een erg bange pup naar een rustige, volwassen reu. Wie geeft hem een plekje dat past bij zijn kwetsbare aard?

Geslacht

Reu

Geboren

Maart 2017

Grootte

Grote middelmaat