Jerry

Jerry

Jerry j22w19-5 profiel

Over Jerry

Dankzij de inspanningen van de lokale politie en rescuer, werd Jerry een wreed lot bespaard. Hij is nu veilig samen met zijn broertje bij een gastgezin waar hij zijn dagen vult met ‘puppyzaken’: spelen, knuffelen en lekkere hapjes bij elkaar scharrelen. Daar gaat hij graag mee verder in een fijn Nederlands gezin. Zet jij zijn mandje vast klaar?

Geslacht: Reu
Geboren: Maart 2022
Grootte: Middelmaat (schatting)

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

10 MEI 2022: EVEN VOORSTELLEN

IJskoude rivier

Jerry werd begin maart samen met zijn 10 broertjes en zusjes midden in de nacht uit een ijskoude rivier in de regio Noord Evros gehaald. De lokale politie werd tijdens een patrouille gealarmeerd door geluiden uit de buurt van de rivier. Zij troffen daar 11 pups aan: pasgeboren, nat en ijskoud. Ze waren in de rivier gegooid met maar een wreed doel: dat ze het niet zouden overleven. De politieagenten namen ze mee naar het politiebureau en de plaatselijke rescuer werd gewaarschuwd. Drie van de kleintjes waren al overleden toen ze werden gevonden, de overige pups waren ernstig verzwakt en onderkoeld en knokten voor hun leven. Terwijl de rescuer op pad ging om puppymelk en flesjes te regelen, bleven de kleintjes achter op het bureau samen met hun redders. Ze konden daar niet te lang blijven. Het was druk op het bureau en de pups hadden dringend zorg nodig.

Wonder

De rescuer nam de acht kleintjes mee naar de dierenarts. Ze waren bijna allemaal in coma geraakt door kou en uitputting. De dierenarts voorspelde dat geen van de pups het zou redden na zo’n vreselijke start in hun jonge leven: kou, regen, geen voedsel en moeder die voor hen kon zorgen. Uiteindelijk bleek het voor vijf van de kleintjes een oneerlijk gevecht dat ze niet konden winnen. Maar het ongelooflijke gebeurde: na een aantal dagen openden de drie overgebleven pups hun ogen en gaven tekenen van leven. Een regelrecht wonder.

Oogproblemen

Toen Jerry zijn ogen opende, viel het op dat een van zijn oogjes wit en troebel was. De dierenarts behandelde zijn oogje met druppels en zalf om een infectie te voorkomen, maar hij bleek blind aan zijn rechteroog. Het is niet duidelijk of dit aangeboren is of dat het door een virus komt, mogelijk veroorzaakt door de ruwe manier waarop de kleintjes zijn weggehaald bij hun moeder. Jerry lijkt het niet te hinderen. Hij rent net zo vrolijk met zijn broertje rond en is druk in de weer met zijn speeltjes. Een pup net als alle andere pups.

Jerry en zijn broertje Ben zijn inmiddels twee maanden oud en zijn samen bij een gastgezin. Na een intensieve tijd met flesvoeding en dekentjes om de hummels warm te houden, gaat het steeds beter met de broertjes. Ze zijn inmiddels van puppymelk overgegaan op vast voedsel en hebben hun eerste inentingen gehad.

Griekse verrassing

Over hoe Jerry zich verder zal ontwikkelen is nog niet veel te zeggen. Hij is nog zo jong en zijn uiterlijk en karakter moeten zich nog verder vormen. De meetlat geeft nu zo’n 25 cm aan bij een gewicht van 3 kg. Een voorzichtige schatting is dat dit kleine mannetje op zal groeien tot een flinke middelmaat. Vanwege de onbekende ouders, blijft dit een gok.

Maatje gezocht

Eind juni heeft Jerry zijn vaccinaties gehad en is hij klaar om zijn nieuwe leven te starten. Word jij zijn beste maatje?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Jerry

Dankzij de inspanningen van de lokale politie en rescuer, werd Jerry een wreed lot bespaard. Hij is nu veilig samen met zijn broertje bij een gastgezin waar hij zijn dagen vult met ‘puppyzaken’: spelen, knuffelen en lekkere hapjes bij elkaar scharrelen. Daar gaat hij graag mee verder in een fijn Nederlands gezin. Zet jij zijn mandje vast klaar?

Geslacht

Reu

Geboren

Maart 2022

Grootte

Middelmaat (schatting)