Jenny

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

18 OKTOBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Als jonge hondjes werden Jenny en zusje Rika gedumpt in in een stuk niemandsland rond het dorpje Tychero, vlakbij de grens met Turkije. Mensen uit de omgeving namen meerdere keren contact op met een lokale rescuer om de zusjes op te halen, maar zelfs na wekenlang voeren kwamen de magere teefjes niet dichtbij genoeg om ze te pakken. 

Kleine honden worden groot …

Na een tijdje bleken ze beide drachtig te zijn en werd de druk om ze te vangen nog groter. Een vangkooi werd opgezet en na 8 uur wachten liep Rika in de kooi. De hoogdrachtige Jenny liet zich echter niet pakken en beviel een paar dagen later, op 14 april 2020, van 5 gezonde pups. Door het kroost als lokaas te gebruiken, kon de rescuer haar een paar weken later eindelijk vangen en samen met de pups overplaatsen naar de tuin van een Grieks gastgezin.

Stagnatie

Het gastgezin heeft in de afgelopen maanden een belangrijke rol gespeeld als Jenny’s veilige haven, maar het zijn drukke boeren uit een klein dorp. Ze hebben niet de tijd, kennis en mogelijkheden om dit kwetsbare teefje te socialiseren, waardoor haar ontwikkeling stagneert. Ze is inmiddels niet meer zo bang voor de rescuer en likt haar handen, maar in een huiselijke omgeving en met een goede socialisatie kan ze nog veel verder komen. 

De hond van het gastgezin is Jenny’s grote vriend. Ze spelen en slapen samen in de tuin en Jenny voelt zich erg op haar gemak bij hem. Vanwege haar angstige inslag, en omdat ze zich zo optrekt aan deze reu, plaatsen we haar alleen in een thuis waar al een andere, stabiele hond aanwezig is. 

De juiste match

Jenny heeft een gevoelig karakter en zou het best uit de verf komen op een rustige plek, dus een druk gezin met jonge kinderen is geen goede match. Verder is het belangrijk dat toekomstige adoptanten ervaring hebben met angstige (buitenlandse) honden. We beseffen dat dit soort huisjes niet voor het oprapen liggen, maar ééntje is al genoeg …

Hartworm

Begin augustus is Jenny getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrichia, babesia, anaplasma en hartworm. De meeste testresultaten waren negatief, wel had ze een milde infectie met hartworm. Hiervoor heeft ze een maand lang antibiotica en cortison gekregen. Om de hartworm helemaal uit te roeien, zal ze nog een tijdlang elke maand moeten worden ontwormd met Milbemax.

Jenny weegt ongeveer 9,5 kilo en heeft een schofthoogte van 40 cm. 

Speciaal huisje gezocht

In het afgelopen driekwart jaar heeft Jenny veel meegemaakt. Ze werd drachtig en beviel van haar pups, kwam in een compleet nieuwe omgeving terecht, werd gescheiden van haar zusje en haar pups zijn uitgevlogen. Ook Rika heeft inmiddels een thuis gevonden en we hopen dat Jenny nu aan de beurt is, zodat ze hopelijk nog voor de winter haar tuin mag verruilen voor een mandje bij de haard. 

Geef jij dit kwetsbare teefje een stabiel thuis en liefde voor het leven?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Jenny

Speciaal thuis gezocht! Wekenlang probeerde de rescuer Jenny te vangen, maar haar angst voor mensen was te groot. Uiteindelijk lukte het toch, met haar pups als lokmiddel. Het kroost is inmiddels uitgevlogen naar hun thuis, maar Jenny zit nog steeds te wachten. Misschien wel op jou?

Geslacht

Teef

Geboren

April 2019

Grootte

Klein