Jay – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Nog niet gecastreerd

14 JANUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

‘Als wanhoop een gezicht had, zou het deze verdwaalde moeder zijn, ergens achtergelaten in de bergen met 19 baby’s die aan haar borsten hingen. Sommige van haarzelf en enkele andere wezen, om te proberen hen tevreden te stellen, te verwarmen, te troosten. Een moeder met een tranend hart. Als hoop een gezicht had, zou dat zijn van de mensen die al dagenlang hun best hebben gedaan om dit gezin te redden.’*

Wat op 3 januari jongstleden begon met de vondst van één moederhond met 19 pups in het berggebied van Samarina, Greneva, leidde tot een van de meest aangrijpende reddingsacties ooit. De achtergelaten viervoeters die het nooit zouden overleven in de sneeuw en de kou werden in veiligheid gebracht, waarna er een noodoproep op social media werd uitgezet.

‘Er werd een ketting van liefde gemaakt, vreemden en kennissen werden één, afstanden werden verkort, telefoonrecords werden gebroken, uren slaap gingen verloren.’*

Zes pups zijn bij de moederhond gebleven, de overige 13 zijn verdeeld en hebben een veilige plek gevonden bij organisaties over het hele land. Waarvan vijf via één van onze rescuers in Athene. Of ze oorspronkelijk uit hetzelfde nest komen, is onbekend.

Ondeugd

Jay verblijft met Malibu, Spitha, Foxy en Aspro in een kleinschalige shelter waar zo’n 30 honden verblijven. Hij lijkt uit hetzelfde malletje te zijn gegoten als Foxy, dus is het bijna wel zeker dat het broer en zus zijn. Niet alleen in uiterlijk lijken ze erg op elkaar, maar ook in gedrag. Jay is net zo’n eigenwijze ondeugd die met een onverschrokken brutaalheid de wereld tegemoet treedt.

Koffertje gepakt

In maart zullen alle inentingen op orde zijn en mag Jay aan zijn wereldreis beginnen, zijn koffertje heeft hij alvast ingepakt. Mag hij deze bij jou uitpakken?

 

*vertaalde tekstfragmenten van de website van een Griekse organisatie. Zie het hele bericht: http://bit.ly/2XjKGm8

Op het filmpje zijn alle pups te zien vlak na de redding in Noord-Griekenland.

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Jay

Jay is een slim ventje met een grote persoonlijkheid. Hij is slim, onverschrokken en staat te popelen om de rest van de wereld te ontdekken. Een ventje die alles uit de kast haalt om jouw hart te stelen. Kan jij hem weerstaan?

Geslacht

Reu

Geboren

November 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)