Jack

Kindvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

28 DECEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN
Einde van een mooie tijd

Jack is nog klein als hij geadopteerd wordt door een fijne Griekse familie. Hij krijgt een – voor Griekse begrippen – goede opvoeding en is geliefd. Aan deze goede tijd komt na twee jaar abrupt een einde als zijn baasje gediagnosticeerd wordt met een agressieve vorm van Multiple Sclerosis.

De verslagenheid is groot. Het is een kwestie van tijd voordat Jacks baasje in een rolstoel zal belanden en nu al zit de viervoeter lange tijd alleen thuis. Ondanks alle ellende wil ze het beste voor Jack en komt het besef dat ze een ander thuis voor hem moet zoeken.

Een Nederlands mandje?

Dat is een hele opgave in Griekenland, waar honden die in huis worden gehouden nog steeds een uitzondering zijn. Een Atheense rescuer wordt om hulp gevraagd. Zij adviseert om ook in Nederland te gaan kijken voor een adoptant, want met de bemiddeling van een goede stichting daar is de kans op een mooi leven voor Jack groot.

Gezinshond

Jack is een duitse herderkruising van 2 ½ jaar oud, met een gewicht van ca. 28 kg. Hij is een hele lieve viervoeter voor kinderen, waar hij graag mee speelt. De katten waar hij mee samenleeft negeert hij. Alleen andere honden, dat is een dingetje. Jack is erg kieskeurig met welk soortgenoot hij vrienden wil worden. Een huisje waar hij de enige hond is, past hem dan ook het beste.

Met het opgroeien heeft Jack training gehad. Hij luistert dan ook goed en is gewend aan een speciale lijn te lopen, omdat hij de neiging had te trekken. Hij is zindelijk, heeft geen baknijd en past goed op het huis als het nodig is. Ondanks dat hij geen zichtbare gezondheidsproblemen heeft, is Jack recentelijk getest op ehrlichia en leishmania. Beide uitslagen waren negatief.

Mooie leeftijd

Met 2 ½ jaar en een goede basis, heeft Jack de perfecte leeftijd om zijn leergierigheid te gebruiken bij een goede inburgering in Nederland. Hij is een fijne hond voor een gezin met kinderen, in een omgeving zonder al te veel soortgenoten. Geef jij deze knappe jongen een nieuw thuis?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Jack

2 jaar nadat hij geadopteerd werd, wordt zijn baasje ernstig ziek en dreigt het leven als geliefd Grieks huisdier voor Jack verleden tijd te worden. De zoektocht naar een goed huisje begint. Waar anders kan je die vinden dan in Nederland?

Geslacht

Reu

Geboren

Juni 2018

Grootte

Middelmaat