Ivy – gereserveerd

Hondvriendelijk

Niet gesteriliseerd

23 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Het was eind juli 2020 toen een van onze rescuers een telefoontje kreeg van iemand uit Patras, een stad op het Griekse schiereiland Peloponnesos. De beller vertelde over een teefje dat recent was bevallen van 6 pups. Moeder en kroost zaten in een veld net buiten de stad en de hondjes waren waarschijnlijk niet ouder dan 2 weken, want hun oogjes waren nog dicht. 

Eerst naar de dierenarts

Natuurlijk ontfermde de rescuer zich over het gezinnetje, want een veld is geen goede plek voor kwetsbare pups. Tijdens het ritje naar de shelter werd ook een tussenstop gemaakt bij de dierenarts en alle 7 viervoeters werden gecontroleerd op parasieten als vlooien en teken. Daarna werden ze naar de shelter gebracht. Hier kreeg het gezinnetje een plek in één van de kennels en daar verblijven ze nu nog steeds. 

Jongedame

Op dit moment is Ivy zo’n 5 tot 6 weken oud. Zij en haar zusje en 4 broertjes drinken nog bij hun moeder, al krijgen ze langzaamaan ook vast voedsel voorgeschoteld. Het is nog te vroeg om Ivy’s karakter goed in te schatten, maar in de shelter is ze een vrolijk, lief teefje. Zij en haar broertje Igor zijn de grootste vriendjes.

Grootte

Bij jonge pups is het erg lastig inschatten hoe groot ze uiteindelijk worden, want voorouders met verschillende karakters, groottes en eigenschappen geven allemaal hun eigen genen mee. Ivy is dus een echt verrassingspakketje!

Reisticket voor Ivy

Over drie maanden (rond november 2020) is ze klaar om naar Nederland te komen. Natuurlijk hopen we dat er dan een baasje klaar staat om haar te verwelkomen in ons kikkerlandje. Mag dit zwarte pareltje jou betoveren met haar guitige puppysnuitje?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Ivy

Dit snoezige bolletje is Ivy. Ze werd als kleine pup in een veld gevonden, samen met haar moeder en 5 nestgenootjes. Het gezinnetje zit op dit moment in een shelter en zodra Ivy oud genoeg is om te verhuizen, komt ze graag bij jou haar puppystreken showen.

Geslacht

Teef

Geboren

Juli 2020

Grootte

Onbekend