Ivy

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gesteriliseerd

17 MEI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Het begon een jaar geleden, toen rescuers uit Argos in de eerste week van mei 2021 een telefoontje kregen over een aantal pups die langs de kant van de snelweg lagen. Ze haalden de hondjes (allemaal teefjes) op, maar wat in eerste instantie leek op een nest van 4, werd eentje van 8. Want binnen 24 uur werden vlakbij de vindplaats nog eens 4 pups gevonden (deze keer alleen reutjes). Ze leken ook erg op de andere hondjes, dus 1+1 was al snel 2.  

De broertjes werden herenigd met hun zusjes en het hele achttal kreeg een tijdelijk plekje bij een Grieks gastgezin waar ze de eerste tijd in rust mochten opgroeien en wachten op een baasje. De tijd verstreek en een voor een kregen de pups een thuis, behalve Ivy, haar zus Camille en broer Tony. Naarmate ze ouder werden, konden ze niet langer bij het gastgezin blijven en kwam de tijd om te verhuizen naar een opvangplaats voor langere tijd. 

Van gastgezin naar schuur

Inmiddels leven de 3 pubers samen met 3 andere honden en een stuk of wat katten in een soort schuur bij een sinaasappelboomgaard. Er zijn regelmatig mensen om hun heen en ze horen ook de geluiden uit de boomgaard, maar verder staat de schuur afgelegen van de bewoonde wereld. Dagelijks komt iemand om ze eten en drinken te geven, maar laten we eerlijk zijn, er zit een groot verschil tussen de huiselijke omgeving van toen en de schuur van nu. 

Zachtaardig trio

Dat dit drietal nog niet is geadopteerd, ligt absoluut niet aan hun. Stuk voor stuk zijn het lieve, vriendelijke honden waarvan we inschatten dat ze het heel goed zouden doen in Nederland. Ze kunnen met katten (en delen in de schuur zelfs slaapplekjes met hun) en zijn lief naar iedereen, zowel volwassenen als kinderen.

Aanhankelijke middelmaat

Ivy is een vrolijke, blije jongedame van inmiddels zo’n 18 kilo en een schofthoogte van ongeveer 50 cm. Toen onze vrijwilliger een bezoekje bracht aan de shelter, was Ivy even wat afwachtend, maar kwam daarna al snel langs voor aandacht. Binnen de kortste keren lag ze languit op de rug voor kriebels op de buik, die ze natuurlijk volop kreeg. Vergeleken met haar kalme broer en zus, is Ivy soms een wervelwindje van enthousiasme. Ze is ook degene die het meest op ontdekkingsreis uitgaat en ze is dol op wandelen.

Tijd voor een thuis

Dit lieve teefje is helemaal klaar voor een enkeltje naar Nederland. Wie zet haar mand vast klaar?

Deze tekst is voor het laatst aangepast op 10 juni 2022.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Ivy

Wat is Ivy een leukerd! Als pup was het al een vrolijke dame en sindsdien is ze alleen maar leuker geworden. Ben jij degene die haar gaat verwennen met gezellige uitjes en zoveel kriebels op de buik als dat ze zich maar kan wensen?

Geslacht

Teef

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat