Igor – gereserveerd

Hondvriendelijk

Niet gecastreerd

23 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Het was eind juli 2020 toen een van onze rescuers een telefoontje kreeg van iemand uit Patras, een stad op het Griekse schiereiland Peloponnesos. De beller vertelde over een moederhond en haar nestje pups in een veld net buiten de bebouwde kom. De hondjes waren waarschijnlijk niet ouder dan 2 weken, want hun oogjes waren nog gesloten. Natuurlijk kon de rescuer dit gezinnetje niet aan zichzelf overlaten en dus werden moeder en kroost van straat gehaald. 

Een bezoekje aan de dierenarts

Voordat ze naar de shelter gingen, moesten de 7 honden eerst langs de dierenarts om gecontroleerd te worden op parasieten als vlooien en teken. De volgende stop was de shelter. Daar kreeg het gezinnetje een plek in één van de verblijven en hier zijn ze nu nog steeds. 

Klein kereltje

Op dit moment is Igor zo’n 5 tot 6 weken oud en stapt hij op ietwat wiebelige pootjes door de kennel. Hij en zijn 3 broertjes en 2 zusjes drinken nog bij hun moeder, al krijgen ze langzaamaan ook vast voedsel voorgeschoteld. 

Het is nog te vroeg om Igor’s karakter goed in te schatten, maar in de shelter lijkt hij een vrolijk, lief hondje te zijn. Hij speelt graag met zijn broertjes en zusjes en heeft zelfs al mogen wennen aan een tuigje en riem.

Grootte

Igor is nog erg jong en bij pups is het lastig in te schatten hoe groot ze uiteindelijk worden. Alle voorouders met elk verschillende karakters, groottes en eigenschappen geven hun genen mee, dus het blijft nog even een verrassing waar de meetlat bij Igor eindigt.

Reisticket voor Igor

Over drie maanden (rond november 2020) is Igor klaar om naar Nederland te komen. Hij is dan al wat groter en helemaal klaar voor het avontuur. Heeft dit leuke manneke jouw hart gestolen?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Igor

Even voorstellen: dit is Igor! Een zwartwit ventje dat in een veld werd geboren, maar door ingrijpen van een dierenvriend een kans heeft op een beter leven in Nederland. Geef jij dit frummeltje een dak boven z’n hoofd en een warm mandje om in weg te dommelen?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2020

Grootte

Onbekend