Hermes

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Vriendelijk met andere honden

Kan met katten

Gecastreerd

Al in Nederland

24 OKTOBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Hermes is nu bijna 2 maanden in Nederland. Net als zijn al eerder geadopteerde broer Zack en zus Mairy had hij best even tijd nodig om te landen. Hij is heel mensgericht, maar een nieuwe omgeving, andere geluiden en het huiselijke leven waren erg wennen voor hem.

Dit is niet zo gek, omdat hij in Griekenland vanaf pup in een shelter heeft gezeten. Hij liep daar vrij rond en hield alles in de gaten. Bezoek werd altijd door hem begroet. Maar behalve een jaarlijks bezoekje aan de dierenarts, was dit alles wat hij kende.

Zo langzamerhand begint Hermes steeds meer los te komen in ons kikkerlandje. Het rustige plekje op de vloer is inmiddels ingeruild door de comfortabele bank. ‘s Nachts kiest hij zijn eigen slaapplekje en hoor je hem niet. Hij is volledig zindelijk en sloopt niks. Ook is hij niet erg voergericht en heeft hij geen baknijd.

Het huiselijke comfort begint hij steeds meer te waarderen, maar waar Hermes het meest van houdt is buiten zijn. Een grote, goed afgeschermde tuin waar hij lekker in rond kan struinen is een must voor deze lieverd en met lange wandelingen maak je hem uiterst gelukkig. Een van zijn andere favorieten is water.

Hij luistert al goed naar het commando ‘kom’ en kan daardoor (mits gewend) prima loslopen (in autovrij gebied). Een kopje koffie drinken tijdens een wandeling naar het bos of strand vindt Hermes geen probleem. Maar het is geen hond om overal mee naartoe te nemen, zoals dagjes uit naar de stad, winkels of drukke plaatsen.

Hermes is een kleine middelmaat van ca. 50 cm hoog en ongeveer 18 kg zwaar. Hij is sociaal met andere honden en speelt hier graag mee, ook katten vindt hij best. Hij toont geen interesse in de bij het gastgezin aanwezige kippen en eenden en laat verder ook geen jachtinstinct zien. Een autoritje vindt hij prima en hij kan een paar uurtjes alleen thuis blijven.

Voor mensen is Hermes niet bang. Als er visite komt, komt hij er gezellig bij liggen. Hij is lief, rustig en aanhankelijk. Jonge, drukke kinderen zijn geen goede match, maar een huishouden met rustige kinderen vanaf een jaar of 12 moet wel kunnen. De aanwezigheid van een andere hond (liefst een teefje) zou hem kunnen helpen om zijn draai te vinden.

Kortom: Hermes zal gelukkig zijn met een rustige plek met baasjes die net zoveel van de natuur en wandelen houden als hij!

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Hermes

Dit is Hermes. Een rustige vent die graag met jou de natuur in wil trekken. Hij is een kleine middelmaat die sinds eind juli 2020 mag inburgeren bij een Nederlands gastgezin. Geef jij hem een thuis voor altijd?

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2015

Grootte

Kleine middelmaat