Hera – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gesteriliseerd

25 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Begin februari 2021 vonden mensen ineens een hond met haar pasgeboren 6 pups in hun tuin. Het moedertje had deze plek uitgezocht om veilig te kunnen bevallen. Lang niet alle zwerfhonden kunnen rekenen op genegenheid van de Griekse bevolking, maar deze mensen konden het niet over hun hart verkrijgen om het kleine gezinnetje zomaar terug op straat te zetten. 

Ze verzorgden de 7 honden totdat de pups oud genoeg waren voor hun eerste vaccinaties. Daarna kregen de moeder en haar zesling een plekje in een lokaal shelter waar ze nu allemaal wachten op een thuis. In dit shelter zitten op dit moment ook pakweg 30 andere honden. Hera en haar broertjes en zusje delen samen met hun moeder een verblijf. 

Op een van de foto’s is Frieda, de moederhond te zien. Rescuers vermoeden dat ze herder en border collie in zich heeft.

Karakter

Hera is een vrolijke, sociale pup die altijd in is voor een spelletje. Omdat ze de eerste weken van haar leven is opgegroeid in de relatieve veiligheid van een tuin en daar met liefde is verzorgd, heeft ze veel goede ervaringen opgedaan. De stress om te overleven zoals veel straatpups dat meemaken in hun eerste weken zijn Hera vreemd. Het is geen wonder dat ze zo onbevangen en met het staartje fier omhoog door het leven dartelt.

In de Griekse mythologie zijn oppergoden Zeus en Hera broer en zus van elkaar. ‘Onze’ Hera en Zeus hebben dus erg toepasselijke namen gekregen, want samen zijn ze de koning en koningin van het jonge grut. 

De verwachting is dat Hera zal uitgroeien tot een middelmaat.

Op reis

Na mei is ze klaar voor de reis naar Nederland. Haar vaccinaties zijn dan in orde en haar paspoort ligt klaar. Geef jij Hera een thuis met een warme mand en zet ze samen met jou haar eerste stapjes in bossen en parken?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Hera

Dit sociale teefje heet Hera en samen met broertje Zeus is zij de leidster van haar 5 nestgenootjes. Haar moeder was in de tuin van Griekse mensen bevallen en nadat het gezinnetje daar een tijdlang was verzorgd, hebben ze nu een plekje gekregen in een shelter. Daar wacht Hera op een thuis in Nederland. Zet jij vast een mand voor haar klaar?

Geslacht

Teef

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)