Hector – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Nog niet gecastreerd

7 MAART 2021: EVEN VOORSTELLEN

Afgelopen december vond een schuwe, hoogzwangere teef een beschutte plek in een verlaten pand en bracht maar liefst 7 pups ter wereld. 7 viervoetertjes met een uiterst onzekere toekomst. Tot ze ontdekt werden door vrijwilligers, die de vondst meldden bij de plaatselijke rescuers. Zij wachtten op een moment dat de pups oud genoeg waren en er opvang vrij was.

Het is zover

In februari was het zover. Gewapend met een plan en vangmateriaal werd alles in het werk gesteld om de pups met hun moeder te vangen. Maar als doorgewinterde straathond met slechte ervaringen met mensen, was de teef de vrijwilligers te slim af. Samen met 2 pups wist ze zich onvindbaar te verstoppen.

De 5 pups die ze wel konden vangen, werden meegenomen naar de dierenarts. Daar werden ze nagekeken, ontwormt en kregen ze hun eerste vaccinaties. De 3 teefjes werden Ragu, Rouni en Iro genoemd, hun broertjes kregen de namen Homer en Hector. Samen worden ze nu opgevangen bij een Griekse foster, waar ze in huis en in de tuin verblijven met andere honden.

Bijna compleet

Natuurlijk werden hun nestgenootjes niet vergeten en op 5 maart zijn ook de laatste 2 pups gevangen. Het hele nest is nu dus compleet, behalve mama. Zij weet steeds te ontkomen. De rescuers willen haar heel graag laten steriliseren, dus hopen ze haar toch een keer te kunnen vangen.

Speelse Hector

Hector is een van de vijf pups die als eerste in veiligheid zijn gebracht. Zoals vaak bij een nest zwerfhonden, zijn er grote verschillen in uiterlijk. Nu ze nog zo jong zijn, is er over hun persoonlijkheid nog niet veel te vertellen. Hector wordt nu als lief en aanhankelijk beschreven, en hij speelt veel en graag met zijn nestgenootjes.

Niet alleen de karakters zullen nog volop ontwikkelen, daarnaast zal het een verrassing zijn hoe ze uiteindelijk zullen uitgroeien, ook qua grootte. De genoemde ‘middelmaat’ is dus echt een ruwe schatting.

Bijna reisklaar

Eind maart krijgen de pups hun laatste inentingen en voldoen ze daarmee aan de regels om binnen de EU te mogen reizen. Zet jij alvast een mandje voor deze knappe jongen klaar?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Hector

Hij werd geboren als zwerfhond, maar gelukkig ontdekt door een dierenliefhebber. Daardoor heeft Hector nu een kans op een mooie toekomst. Nu dat gedroomde baasje nog vinden ...

Geslacht

Reu

Geboren

December 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)