Harry

Harry

Harry j22w6-13b

Over Harry

Het is een drukte van jewelste in Harry zijn knappe kop. Hij is een lieve ondeugd en was goed op weg met zijn inburgering in Nederland. Toen klopte de puberteit aan de deur van deze prachtige jongen ...

Geslacht: Reu
Geboren: Januari 2021
Grootte: Grote middelmaat

Kan met oudere kinderen

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

Al in Nederland

Zoekt een gastgezin

8 DECEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN


Harry zoekt met spoed een gastgezin, heb jij alles in huis om deze pubervent te begeleiden? Lees hier meer.


Voorgeschiedenis

In maart 2021 werd Harry samen met zijn broertje op straat aangetroffen, op de plek waar een paar dagen eerder een teef met pups werd gevonden. Ze waren ongeveer even oud, dus rees het vermoeden dat ze van hetzelfde nest waren. Harry werd opgevangen bij een Grieks gastgezin.

Geadopteerd

Begin mei 2021 is Harry in Nederland komen wonen. Bij een gezin in een jonge woonwijk, met twee kinderen van 8 en 11 en veel liefde en energie voor een hondje met bagage. De eerste tijd ontdooide Harry beetje bij beetje en werden er goede vorderingen gemaakt met zijn nieuw verworven status als geliefd huisdier.

De inburgering

Na een voorspoedige start met slapen in de bench, vond hij dit plots geen goed idee meer. Nu heeft zijn mand een hoge plek, wat hij heel prettig vindt en staat hij ‘s ochtends onderaan de trap om zijn familie met zwierende staart te begroeten. Klaar om even heerlijk te knuffelen.

Op cursus

Sinds eind augustus gaat Harry wekelijks naar de puppycursus. Een grote puberhond, van binnen nog een pup, tussen de andere pups. Prachtig om te zien en Harry leert er veel. Hij kent de basiscommando’s: zit, wachten, blijf, down, kom maar. Het spelen met de andere hondjes is spannend, maar leuk! Harry kan prima mee in de auto. Hij springt er zelf in en weet dat er dan wat leuks op het programma staat.

Lekker rennen

Af en toe mag Harry los, in een gebied waar er niet veel andere honden zijn. Hij rent er dan flink op los en geniet! Hij kan dan echt even zijn energie kwijt. Harry luistert dan niet consequent naar commando’s, teveel andere dingen vragen zijn aandacht. Maar hij houdt zijn baasjes wel in de gaten en weet ze altijd feilloos weer terug te vinden. Daar heeft hij dan ook een superspeurneus voor.

Lekkerbek

Harry is een lekkere eter. Hij kauwt ‘s avonds met smaak zijn bak met brokken en smult van lekkere traingssnacks, botten of varkensoren. Zijn hertengewei is zijn grote favoriet, evenals een lekker stinkende ramshoorn. Hij speelt graag samen met een balletje of touw, knuffeltjes worden intensief onderzocht en ontleed. De ondeugd …

Hallo puber

Al met al was Harry goed op weg, tot de puberteit roet in het eten gooide. Net als mensen, zoeken honden de grenzen op in de puberteit. Wat er precies gebeurt in hun brein is niet bekend, maar dat veel puberale viervoeters onvoorspelbaar zijn en bananen in hun oren hebben, dat is wel duidelijk.

Het is een fase waar ze doorheen moeten en waarin ze duidelijke begrenzing en leiding nodig hebben. En ook hier geldt: net als bij mensen vraagt dit bij de ene hond meer aandacht dan bij de andere. Baasjes en omgeving spelen een grote rol, net als karakter, raseigenschappen en eerdere ervaringen.

Instinct

Bij Harry gaat zijn natuurlijke instinct volop met hem op de loop, terwijl er steeds van hem wordt gevraagd deze te negeren. Hierdoor zit Harry vol met spanning en onrust. Veel factoren spelen hierin mee en het zou al helpen als er een aantal daarvan al standaard niet aanwezig zouden zijn. Zoals het hectische huishouden en dat drukke voetpad langs het huis.

Opletten en je roedel beschermen, zegt zijn instinct en dat doet hij dan ook ontzettend goed.  De postbode is succesverhaal nummer 1, die weet hij namelijk altijd weg te jagen. Kloppen en aanbellen kunnen ook op zijn oplettendheid rekenen; indringers in zijn veilige omgeving, die heeft hij liever niet. Alleen thuis zijn is geen optie, dan wordt hij alleen gelaten in zijn taak en dat levert hem enorm veel stress op.

Ook buiten aan de riem neemt hij zijn rol uiterst serieus. Hij snuffelt er flink op los en ontdekt dan regelmatig iets wat hij niet vertrouwt, waardoor zijn spanning toeneemt. Ook zijn zicht helpt hem hierbij. Die kat daar verderop, of de toenaderende hond; hij weet niet goed wat hij daarvan kan verwachten. Nieuwsgierigheid en angst wedijveren geregeld met elkaar. Gelukkig kan hij wel nog steeds intens genieten van loslopen op een rustige plek. En als alles thuis rustig is, is hij nog gewoon die ontzettend lieve knuffelkont.

Ongewenste situatie

Ondanks dat zijn adoptanten veel van Harry houden en heel hard hun best doen, krijgen ze geen grip op zijn gedrag. Ze vinden het vooral heel moeilijk om te zien dat – daar waar het in het begin zo goed ging – het spelen en de interactie met de kinderen steeds moeilijker wordt. Hij laat steeds meer onvoorspelbare reacties zien. Hij is dan ook geen kleine hond, met zijn inmiddels 64cm schofthoogte.

Daarom hebben ze na veel wikken en wegen de knoop doorgehakt en zoeken ze voor hun knappe, lieve, mooie, ondeugende, sterke Harry een nieuw thuis. Een ander baasje die beschikt over kennis en ervaring, en een flinke dosis geduld en tijd, die graag met hem aan de slag gaat. Een rustige omgeving en een goed afgeschermde tuin zijn hierbij onmisbaar. Een andere sociale, rustige hond zal Harry zeker helpen.

Kan én wil jij Harry de stabiliteit en voorspelbaarheid bieden die hij nodig heeft? Dan maakt hij graag kennis met jou.

De laatste nieuwtjes

  • 13 FEBRUARI 2022: HARRY'S BELEVENISSEN
WIJ ZOEKEN EEN GASTGEZIN VOOR HARRY! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Harry

Het is een drukte van jewelste in Harry zijn knappe kop. Hij is een lieve ondeugd en was goed op weg met zijn inburgering in Nederland. Toen klopte de puberteit aan de deur van deze prachtige jongen ...

Geslacht

Reu

Geboren

Januari 2021

Grootte

Grote middelmaat