Gilda

Kan met grotere kinderen

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

Special Needs

11 OKTOBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Hartje winter 2021 werd Gilda per toeval gevonden door een hondenliefhebber. In haar eentje en met een rommelende maag liep ze rond in de bergen bij de Griekse stad Xanthi. Ook was ze ziek en erg zwak, zo erg zelfs dat ze een aantal dagen bij de dierenarts moest aansterken voordat ze overgebracht kon worden naar de shelter.  

In de shelter

Na haar redding en korte verblijf in de kliniek, zit ze inmiddels al een heel aantal maanden in de shelter. Natuurlijk is het fijn dat ze zeker kan zijn van dagelijks eten, drinken en een dak boven het hoofd, maar ideaal is het niet. Het leven zou zoveel fijner kunnen zijn voor deze senior als ze haar laatste jaren luierend in het zonnetje bij haar baasje op de bank mag doorbrengen. 

Karakter

Gilda is een lieve, vriendelijke hond die door de mensen van de shelter wordt beschreven als een vrolijke, sociale dame. Ze kan het goed vinden met andere honden, maar écht dolgelukkig is ze als ze aandacht krijgt van mensen. “Ze adoreert mensen”, vertelt onze Griekse contactpersoon. Misschien soms wat teveel, want door haar enthousiasme kan ze wat onbesuisd zijn. Daarom is een thuis met kleine kinderen geen goede match. 

Verder is Gilda niet getest met katten, maar bij interesse in haar kan dit zeker gedaan worden. 

Gezondheid

Deze Griekse schone is getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrlichia, babesia, anaplasma en hartworm. De meest recente testresultaten waren negatief, behalve w.b. de hartworm. Ze blijkt een lichte infectie te hebben, maar krijgt hier een maandelijks pipetje Advocate voor. Dit zal in Nederland doorgezet moeten worden totdat de hartworm helemaal weg is. Toen ze net was gevonden, bleek ze ook positief te testen voor leishmania. In september is ze opnieuw getest en toen werd dit niet meer gevonden in haar bloed. 

Huisje voor Gilda

Voor Gilda zoeken we niet iemand die zich laat leiden door een lief puppysnoetje, maar juist een baasje dat gaat voor een oudere ziel met levenservaring. En dat maandelijks pipetje houdt Gilda niet tegen om volop te genieten van haar leven, of dat nu in Griekenland is, of hier in Nederland. Maar stiekem houden we de duimen gekruist dat Gilda haar stekje op Hollandse bodem krijgt. Het leven in huis zou immers zoveel beter dan dan haar huidige bestaan als shelterhond. Gun jij Gilda ook een geweldige oude dag?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Gilda

Zijn knagende puppytandjes niet jouw ding? Dan is onze volwassen Gilda misschien wel wat voor jou. Met haar 8 jaar wordt ze inmiddels gezien als senior, maar dat betekent zeker niet dat ze een sloom besje is. Geef jij deze black-and-tan dame binnenkort haar eerste wandeling over Nederlandse grond?

Geslacht

Teef

Geboren

Augustus 2013

Grootte

Kleine middelmaat