Genie – in procedure

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Nog niet gecastreerd

4 JANUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Begin november kreeg een sheltereigenaresse in Xanthi een telefoontje van een man die in het gebied van de Xanth Berg woont. Een zwerfhond was in zijn tuin bevallen van 5 pups. Hij wilde de kersverse moeder wel houden en vroeg of de pups naar de shelter konden als ze oud genoeg waren om bij hun moeder weggehaald te worden.

In de shelter

Ondanks een overvolle shelter met ruim 120 magen te voeden, is zo’n hulpvraag niet te negeren. Dus maakt het kleine grut sinds kort hun eigen kennel daar onveilig met hun streken. Terwijl zij spelen, ravotten, slapen en hun buikjes vol eten, is het dit keer de beurt aan de sheltereigenaresse om hulp te vragen: hulp bij het zoeken van een huisje.

De kat uit de boom …

Alle pups beginnen zo hun eigen karaktertje te vormen. Genie is een zachtaardig ventje, dat voorzichtig en wat onzeker naar de wereld kijkt. Terwijl zijn nestgenootjes het voortouw nemen, blijft hij wat op de achtergrond als er mensen de kennel binnenkomen. Maar na een paar keer is het ijs gebroken en vindt ook hij het heerlijk om geaaid te worden. Met zijn nestgenootjes is hij sociaal en speels.

Met 2 maanden oud weegt Genie ca. 2,5 kg. Omdat de pups een mix aan voorouders hebben, is het nog te vroeg om te voorspellen hoe groot ze zullen uitgroeien. Nog even en dan hebben ze al hun vaccinaties gehad, en zijn ze klaar om te reizen. Krijgt dit zachtaardige en verlegen jochie dan bij jou zijn veilige haven?

TIP: heb je nog nooit een (buitenlandse) pup gehad? Lees dan eerst onze blog!

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Genie

Dit zachtaardige, verlegen ventje heeft de eerste twee maanden bij zijn mama doorgebracht en wacht nu in een shelter op een eigen huisje. Een huisje waar Genie de kans krijgt om uit te groeien tot een gelukkig en geliefd huisdier.

Geslacht

Reu

Geboren

November 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)