Fudge – gereserveerd

Hondvriendelijk

Niet gesteriliseerd

28 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Patras is een grote havenstad in het noordwesten van Griekenland. Landinwaarts vind je gebergten, bossen en hier en daar wat huizen en boerderijen. Dit gebied is een populaire dumpplek voor honden. Degenen die het overleven, hebben in hun zoektocht naar eten veelal de stad bereikt.

Eind juli zag een inwoner van de buitenwijk Aroe een teef met maar liefst 8 huppelende pups om haar heen. Ze waren al zo’n 2 maanden oud. De grote vraag blijft hoe het gezin daar terecht was gekomen, maar in ieder geval was er duidelijk hulp nodig. Een rescuer werd gebeld en zij haalde de viervoeters daar weg.

Na een check bij de dierenarts, waar ze meteen ontwormd en gevaccineerd werden, kwam mama met haar kroost in een klein shelter terecht. Inmiddels zijn we alweer een maand verder en hebben de moederhond en 2 van haar pups een thuis in Griekenland gevonden.

Verlegen knuffelaar

Bij mensen en nieuwe dingen kijkt Fudge eerst de kat uit de boom. Ze is wat timide en snel onder de indruk, maar voor een snoepje laat ze zich wel overhalen. Haar verzorgers vertrouwt ze inmiddels en verwent ze met kusjes, maar dat lopen aan de lijn is nog wat teveel van het goede. Het lijkt wel alsof dit slimme meisje eerst overtuigd moet worden en voor zichzelf beslist. Een zelfverzekerd baasje met rust en geduld, zal haar dus goed passen.

Een baasje voor Fudge

Met zo’n 2 ½ maand oud woog ze ca. 4 kg en tikte ze de 32 cm aan. De verwachting is dat ze uit zal groeien tot een middelmaat, maar hoe groot ze precies zal worden, zal de tijd leren. Vanaf 24 september zijn al haar vaccinaties op orde en kan ze haar paspoort in ontvangst nemen. Mag ze dan naar jou toe reizen?

De laatste nieuwtjes

  • 5 SEPTEMBER 2020: SPEELSE MEID

    Kleine Fudge weegt inmiddels zo’n 6 kilo. En waar sommige van haar nestgenootjes nog wat terughoudend zijn, is zij een vrolijke, speelse meid die tijdens het maken van de foto’s meer geïnteresseerd was in het speelgoedballetje, dan de fotograaf.

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Fudge

Ze is niet voor een gat te vangen, deze slimme meid. Fudge kiest zorgvuldig het juiste pad. Kwaliteiten waarmee ze het misschien wel had gered als straathond en die ze nu kan inzetten om een geweldige huisgenoot te worden.

Geslacht

Teef

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)