Frodo – Gereserveerd

Frodo - Gereserveerd

Frodo j22w22 (5)

Over Frodo

Van achtergelaten worden in een dichtgebonden zak tot vrijheid in blijheid bij een Grieks gastgezin, Frodo heeft al heel wat meegemaakt in zijn korte leventje. En met een beetje geluk zijn de veranderingen nog niet voorbij, want hopelijk staat ook een enkeltje naar Nederland al in de sterren geschreven. Mag Frodo bij jou komen wonen?

Geslacht: Reu
Geboren: Maart 2022
Grootte: Kleine middelmaat (schatting)

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

18 MEI 2022: EVEN VOORSTELLEN

Stel je eens voor: je rijdt nietsvermoedend ergens in Nederland rond en plotseling zie je verderop iets langs de kant van de weg liggen. Eenmaal uitgestapt ligt er een dichtgebonden zak aan je voeten met daarin 4 wriemelende pups. 

Hoe harteloos deze aanblik ook is, het bovenstaande is helaas geen verhaaltje maar echt gebeurd. En dit kleine, zwart-witte meneertje is het bewijs, want hij is 1 van de 4 pups die daar was achtergelaten om te sterven (net als zusjes Eowyn, Yara en Arwen). Het enige verschil is dat hij niet werd gevonden aan een Nederlandse weg, maar een Griekse.

Hulp!

Dat voortijdige enkeltje naar de regenboogbrug werd Frodo gelukkig bespaard, want een toevallig voorbijrijdende vrouw (een vriendin van een van onze rescuers) vond de hondjes en kon ze niet aan hun lot overlaten. Ze nam de pas 1 maand oude pups mee naar de dierenarts en daarna mochten ze met deze redster mee naar haar huis in Athene om van alles bij te komen en aan te sterken. De hondjes konden immers eigenlijk nog lang niet zonder hun moeder en hadden flessenvoeding en speciale zorg nodig. Die kregen ze nu met liefde.

Pups ten pootjes uit

Dat was eind april, we zijn nu een tijdje verder en de inmiddels 7 weken oude pups zijn hun hachelijke situatie van toen al helemaal vergeten. Het plekje bij deze vrouw is tijdelijk, maar vooralsnog genieten ze van alle aandacht en vermaken de vier musketiers zich volop in het huis en de tuin. Ook proberen ze regelmatig de al aanwezige katten en hond uit te dagen voor een spelletje en halen ze allerhande kattenkwaad uit. Kortom: het zijn echte pups.

Aanhankelijk kereltje

Frodo is nog jong en z’n karakter is zich nog volop aan het vormen, maar de rescuer omschrijft hem op dit moment als een lieve en aanhankelijke pup. Hij is een kalme, slimme viervoeter die ontzettend graag aandacht krijgt en al goed probeert te luisteren naar commando’s. Frodo heeft een wereld aan puppyenergie en omdat hij opgroeit met huiselijke geluiden en regelmatig knuffelen, is er al een goed begin gemaakt met z’n socialisatie. 

Toverbal

Hoe Frodo verder zal uitgroeien qua grootte, is nog een verrassing. Griekse honden hebben namelijk vaak een grote mix aan voorouders, dus het is altijd afwachten waar de meetlat blijft steken. Hij weegt op dit moment pakweg 1,5 kilo en voor nu is de verwachting dat hij zal uitgroeien tot een kleine middelmaat. Net als zusjes Eowyn en Yara, was zijn vacht eerst zwart-wit, maar inmiddels laten ook bruine haren zich her en der zien.

Op naar het avontuur

Half augustus is Frodo klaar voor de reis naar Nederland. Dit duurt op het moment van schrijven nog een tijdje, maar dat maakt de voorpret alleen maar leuker. Kun jij niet wachten om deze wollige deugniet in huis te verwelkomen en het avontuur met hem aan te gaan?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Frodo (Gereserveerd)

Van achtergelaten worden in een dichtgebonden zak tot vrijheid in blijheid bij een Grieks gastgezin, Frodo heeft al heel wat meegemaakt in zijn korte leventje. En met een beetje geluk zijn de veranderingen nog niet voorbij, want hopelijk staat ook een enkeltje naar Nederland al in de sterren geschreven. Mag Frodo bij jou komen wonen?

Geslacht

Reu

Geboren

Maart 2022

Grootte

Kleine middelmaat (schatting)