Fozzie – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Gecastreerd

27 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Op 10 augustus 2020 zag een rescuer 2 hondjes rennen op de straten van Megara. Ontredderd en gestresst gingen ze alle kanten op. Ze wist direct dat het foute boel was: deze viervoeters waren nieuw en niet gewend aan het straatleven. Ze verkeerden in groot gevaar.

Ze handelde zo snel ze kon, maar kon maar 1 van de 2 paniekerige dieren te pakken krijgen. Toen ze later terugkeerde met hulp, was het al te laat … het andere hondje was doodgereden. Ook voor een rescuer in Griekenland, die dagelijks te maken heeft met dierenleed, staat de wereld dan even stil.

Vakantiehond

De kleine jongen die wel gered was, werd naar de plaatselijke dierenarts gebracht. Misschien dat er een zoekend baasje zou aankloppen. Maar nee, zelfs dit leuke, guitige beertje lijkt met opzet te zijn achtergelaten nu de vakanties ten einde lopen. Na een wachttijd en een check op leishmania, ehrlichia en babesia (met negatief resultaat) bij de dierenarts, is hij daarom overgebracht naar een kleinschalig shelter.

Naamgenoot

Een naam voor de kleine man was niet moeilijk: de gelijkenis met de populaire beer van de Muppet Show is groot. Hij is een ca.35 cm grote uitvoering van Fozzie en tovert net als zijn naamgenoot bij iedereen een lach op het gezicht.

Beregoed karakter

In de shelter, waar ca. 30 honden verblijven, verblijft hij samen met 5 andere viervoetervriendjes in het voorstukje. Daar mag Fozzie iedereen begroeten die binnenkomt. Iets wat vol plezier gebeurt, hij vindt het heerlijk om in de buurt van mensen te zijn. Hij is niet waaks, doet niet moeilijk over zijn eten en heeft nog niks van een jachtinstinct laten zien.

Fozzie is vrolijk, speels, slim en aanhankelijk. Omdat hij netjes aan de lijn loopt en graag op de voorstoel zit in de auto, is het vermoeden dat hij gewend is aan een leven als huisdier. Ook slaapt hij het liefst op een lekker zacht kussen. Leg jij die vast voor hem klaar?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Fozzie

Na een hachelijk avontuur op straat, doet Fozzie zijn naam in alle opzichten eer aan. Hij is een miniatuurversie van Fozzie Bear en minstens net zo leuk. Wie wil er nou niet zo’n Muppet in huis?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2019

Grootte

Middelmaatje