Flo

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gesteriliseerd

26 AUGUSTUS 2021: EVEN VOORSTELLEN

Flo werd pasgeleden door vrijwilligers gevonden bij Drosopigi in de regio van Attica. De bewoners waren geëvacueerd vanwege de branden en Flo was achtergelaten. Net als vele kettinghonden kon ze geen kant op omdat ze vastzat in een kennel in de tuin.

Ze moet de dood in de ogen hebben gekeken toen ze omringd werd door het vuur.

Het huis had grote schade, maar wonder boven wonder had de viervoeter alleen wat lichte brandwonden op haar rug.

Floga

De vrijwilligers namen haar natuurlijk mee en gaven haar de naam Flo, wat een afkorting is van Floga (vlam in het Grieks). Ze werd naar een speciaal station gebracht dat voor slachtoffers van de branden was ingericht en werd behandeld door een dierenarts.

Die dag was het hoofd van New Philadelphia Foundation er om te helpen, mevrouw Kiki. Flo rende haar in de armen en week niet meer van haar zijde. Ontroerd en vervuld met liefde heeft deze rescuer in hart en nieren haar meegenomen naar haar shelter.

Tijdelijk onderkomen

Een genereus gebaar, maar wel met een risico. De shelter van deze stichting staat namelijk op het punt te worden opgeheven. Voor alle 30 honden moet een andere plek gevonden worden, zoals ook voor Chechov en Fabio die bij ons op de website staan.

Flo is een van de honden die niet teruggegeven zal worden aan de baasjes als ze haar zoeken. Ze hebben bewezen niets om hun dier te geven. Maar in deze shelter kan ze dus niet lang blijven en wordt alles op alles gezet om een nieuw gezin in het buitenland voor haar te vinden.

Goedgemanierd

Op dit moment heeft Flo een eigen verblijf. Tegen de andere honden die ze tot nu toe heeft ontmoet, is ze vriendelijk en vooral mensen weet ze te waarderen. Met wandelen is het duidelijk dat ze goed geleerd heeft aan de riem te lopen, waardoor het vermoeden is gerezen dat ze waarschijnlijk ook wel bekend is met het leven in een huis.

Reuzelief

Flo is een prachtige grote jongedame met een schofthoogte van 63cm. Ze heeft een vriendelijke aard, een goede dosis energie en houdt ervan dikke knuffels te geven. Ze heeft een sterke persoonlijkheid en is erg slim omdat ze een kruising is van een herderras. Gezien haar grootte plaatsen we haar niet bij een gezin met kinderen jonger dan 12. Of ze met katten kan, is niet bekend.

Gezondheid

De brandwonden op Flo’s rug zijn behandeld en genezen goed. Daarnaast is ze ook getest op ehrlichia en leishmania. Van het laatste werd een hele lage waarde gevonden waardoor ze nu de diagnose ‘vermoeden van leishmania’ heeft gekregen. In september wordt ze gesteriliseerd en wordt haar bloed opnieuw onderzocht, waarbij ze gelijk ook gecheckt wordt op de andere Middellandse Zeeziektes.

Liefde gezocht

Eind september zal Flo naar verwachting helemaal klaar zijn voor de verhuizing naar een nieuw thuis. Na de verschrikking van het vuur verdient deze mooie dame een fijne plek waar wel van haar gehouden wordt. Word jij haar veilige haven?

De laatste nieuwtjes

  • 11 SEPTEMBER: FLO WACHT NOG STEEDS

    Heel even leek het goede leven Flo toe te schijnen: de Griekse rescuer liet weten dat iemand interesse had in haar! Wat een goed nieuws, want we gunnen het haar zo.

    Helaas kregen we later bericht dat de geïnteresseerde het af liet weten. Maar dat betekent niet dat Flo’s mandje nog steeds ver te zoeken is. Want misschien heb jij je hart inmiddels helemaal verloren aan dit mooie teefje. Ze was al een grote geluksvogel toen ze de brand zo op het nippertje overleefde, maar maak jij haar een éxtra grote geluksvogel door haar te adopteren?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Flo

Midden in de vuurzee zat Flo vast in haar kennel. Ze was achtergelaten door haar baasjes die vluchtten voor de natuurbrand. Bijna was ze opgeslokt door het vuur, maar Flo had een engeltje op haar schouder. Ze bleef vrijwel ongedeerd en hoopt nu op een baasje dat wel van haar houdt.

Geslacht

Teef

Geboren

Juli 2019

Grootte

Grote middelmaat