Flip

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Chemisch gecastreerd

Al in Nederland

20 JANUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Flip is zo’n 5 maanden oud als hij wordt gevonden op straat en in een shelter terechtkomt. Dat dit niet de beste plek is om te verblijven, daar kan deze jongen over meespreken, want ook hier had hij weinig geluk. Of het zijn onderdanige aard was, of zijn stille gedrag, Flip was vaak de pisang. Zo was zijn ene oor behoorlijk te pakken genomen tijdens een van de vele pesterijtjes.

Een Nederlands thuis

Een gezin in Nederland las over de situatie en besloot Flip, toen nog Greco, te adopteren. In dit gezin met kinderen bloeide Flip helemaal op. Met de groei naar volwassenheid, veranderde Flip van onderdanige sul naar een viervoeter die ontdekt dat hij naast heel vriendelijk ook groot en sterk is. Dit gaat samen met de zoektocht wat zijn taak in het gezin is, iets dat hij heel serieus neemt.

Bij deze zoektocht vraagt Flip om sturing van een ervaren persoon, die samen met hem aan de slag gaat. Hij heeft daarbij een rustige omgeving nodig zodat hij stap voor stap kan leren omgaan met diverse prikkels. Een combinatie die zijn huidige baasjes hem helaas niet kunnen bieden, waardoor Flip een paar onfortuinlijke foutjes heeft gemaakt.

Een nieuwe, tijdelijke plek

Om te voorkomen dat Flip doorschiet in fouten maken, wordt hij sinds kort liefdevol opgevangen in een pension waar hij begeleiding en ruimte krijgt in zijn leerproces. Hier doet hij het erg goed en stoeit hij graag met andere honden die even groot, of groter zijn dan hijzelf.

De juiste mix

Flip is een mooie atletisch gebouwde, grote middelmaat. Hij is chemisch gecastreerd. Bij zijn vorige baasjes was hij waaks, maar ook heel lief. Hij oogt heel rustig, maar is ondertussen heel druk bezig met informatie opnemen en te proberen te bepalen wat hij daarmee moet. Het is een denker, waarvan het koppie zo nu en dan overloopt. Met een juiste mix van leren en ontspannen zal er veel met hem bereikt kunnen worden.

Zoekprofiel

In een notendop: voor Flip zoeken wij iemand met ervaring, die consequent en duidelijk met hem omgaat. Een baasje met tijd, geduld, liefde en de wil om dingen – op het juiste tempo – met hem te ondernemen. Een rustige omgeving (dus ook geen kinderen onder 16 jaar!) en een andere stabiele soortgenoot, maakt het zoekplaatje compleet. Kan jij Flip dit bieden?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Flip

Kanjer Flip zoekt een nieuw huisje. Van een sul als pup is hij na ruim een jaar in Nederland uitgegroeid tot een prachtige, zelfstandige atleet die ontdekt hoe stoer hij is. Deze energieke viervoeter zal een goede match zijn met een duidelijke en consequente baas die lekker met hem aan de slag wil.

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2019

Grootte

Grote middelmaat