Fanis

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Gecastreerd

6 JUNI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Fanis is een van de Griekse ‘coronahonden’, hij werd teruggebracht naar de organisatie waar hij was geadopteerd, omdat de lockdown in Griekenland is opgeheven en mensen ineens geen tijd meer hebben voor een energieke, jonge hond. Een vrijwilliger van de organisatie riep de hulp in van een van onze rescuers en zo staat Fanis nu ter adoptie bij ons op de website. 

In de opvang

Op dit moment zit hij in een (voor Griekse begrippen) kleine hondenopvang waar maar zo’n 10 andere honden verblijven. Hij deelt een verblijf met Tequila en Lucy, die ook bij ons op de website staan. Regelmatig mag hij mee te wandelen, dus hij is gewend aan de geluiden op straat. Hij komt ook wel eens katten tegen, waar hij vervolgens graag naar toe rent. De rescuer denkt dat hij vooral wil spelen, maar omdat hij zo enthousiast is, zijn de katten daar vaak niet van gediend. Hij heeft al eens een krab over de snuit gekregen … 

Karakter

‘Fanis’ is Grieks voor ‘licht’ en die naam doet hij zeker eer aan. Hij is altijd vrolijk, grappig en zit vol energie. Regelmatig is zijn komieke gedrag reden voor de rescuers om even heerlijk te lachen en genieten van deze leuke viervoeter.

Fanis is niet de slimste hond in de opvang, maar juist daardoor is zijn gedrag vaak ontzettend grappig. Ballen gooien vindt hij geweldig, maar totdat de bal op de grond stuitert zit hij vooral om zich heen te kijken waar dat ding nu gebleven is. Naast het spelen met de bal, vindt hij het ook geweldig om gewoon lekker bij zijn verzorgers te zijn. Hij krijgt ontzettend graag knuffels en gaat heerlijk bij je op schoot liggen slapen. 

Grootte

Fanis is op dit moment ongeveer 9 kilo met een schofthoogte van om en nabij 25 cm. De rescuer denkt dat hij pakweg 8 maanden oud is en dat hij niet veel groter zal worden. Maar Griekse straathonden blijven toverballen, dus het is nooit met zekerheid te zeggen waar de meetlat uiteindelijk blijft steken. Hij is inmiddels getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrlichia, babesia en anaplasma. De testresultaten waren negatief. 

Wie geeft deze vrolijke reu een thuis? Hij heeft al zijn vaccinaties gehad en is helemaal klaar voor zijn eerste zomer in Nederland.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Fanis

Fanis is misschien niet de slimste thuis, maar wel de grappigste! Een vrolijke noot die iedereen blij maakt, is het niet door zijn grappige streken, dan wel door zijn aanhankelijke knuffelbuien. Kortom: een geweldige hond die zeker weten zijn plekje op Nederlandse bodem verdient.

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Kleine middelmaat