Fabio

Kindvriendelijk

Kan met onderdanige teven

Gecastreerd

Special needs

WIJ ZOEKEN DRINGEND EEN HUISJE VOOR FABIO. MEER LEES JE IN DE UPDATES HIERONDER.
Onbegrijpelijk moment

Januari 2020: er wordt een hond afgeleverd bij de New Filadelphias Animal Wellfare Group’s shelter. Medewerkers en de viervoeter zelf zijn verbijsterd, want hij komt terug van adoptie. En niet na een paar weken, maar na 7 jaar.

Lieve gezinshond

Waarom Fabio werd teruggebracht? Ze weten het niet. Hij is rustig, heel aanhankelijk en houdt van lange wandelingen. Ook is deze volwassen viervoeter dol op mensen en lief met kinderen. Het enige wat hij niet zo leuk vindt, zijn dominante honden. En juist deze vent belandt op een plek waar het bulkt van de soortgenoten.

Geschokt en gebroken

Fabio heeft het moeilijk. Hij is in de steek gelaten en weggerukt uit zijn vertrouwde omgeving. Met lede ogen zien zijn verzorgers hem worstelen met het leven in de shelter. Ze willen hem zo graag helpen en weten dat ze dat het beste kunnen door een nieuwe baas voor deze lieve viervoeter te vinden. Daar doen ze dan ook keihard hun best voor.

Geef Fabio een tweede kans

Misschien is dat nieuwe baasje wel in Nederland. Iemand die op zoek is naar een lieve, rustige, middelmaat viervoeter van 48cm hoog om heerlijk mee te wandelen en te knuffelen. Ben jij diegene die Fabio nog een aantal fijne jaren wil geven?

De laatste nieuwtjes

 • 25 MEI 2020: BIJ WIE VIERT FABIO Z'N 11e VERJAARDAG?
  Langzaam maar zeker

  Het is een aantal maanden geleden dat Fabio’s leven abrupt veranderde en stapje voor stapje vindt hij zijn draai in de shelter. Blij met de nieuwe omgeving is hij niet, maar zijn depressie lijkt hij te boven te zijn. Gelukkig maar!

  Senior vol levenslust

  Zo nu en dan nemen de rescuers hem mee voor een boswandeling, een welkome afleiding waar Fabio erg van geniet. Misschien mocht hij in zijn vorige leven ook regelmatig mee te wandelen, want hij loopt netjes mee aan de riem en gedraagt zich als een echte heer.

  Aanhankelijke kindervriend

  Andere honden heeft hij liever niet om zich heen, maar mensen des te meer. Kinderen zijn de absolute favoriet, hij kan geen genoeg krijgen van hun gezelschap en aandacht.

  Grijze haren

  Haartje voor haartje wordt zijn vacht langzaam wit en zijn inmiddels grijze snuit laat zien dat hij niet de jongste meer is. Geen wonder, over een krappe 2 maanden wordt hij 11 jaar. Maar ondanks zijn grijze haren is deze kalme reu nog erg kwiek.

  Een tweede kans

  Voor Fabio zoeken we iemand die inziet dat hij nog zoveel heeft te bieden en dat hij meer is dan zijn jaren op de kalender. Misschien een familie met kinderen, of een (ouder) stel of alleenstaande waar zijn rustige gezelschap gewaardeerd wordt.

  Wie geeft Fabio een tweede kans? Wat zou het geweldig zijn als hij zijn 11e verjaardag in Nederland mag vieren…

 • 5 SEPTEMBER 2020: DEKSELTJE GEZOCHT

  Fabio zit nog steeds in de shelter en de kans is groot dat hij zijn laatste jaren hier moet doorbrengen. Terwijl juist voor hem een thuis zo belangrijk is. Want na 7 jaar een baasje te hebben gehad, is de shelter een waas van eenzaamheid en verveling.

  De rescuers zien dat Fabio zoveel meer nodig heeft dan voer en een dak boven het hoofd. Daarom mag hij nog steeds regelmatig mee te wandelen, vaak samen met een pitbull teef met wie hij het goed kan vinden. Wel zit hij in z’n eentje in een kennel, omdat hij tijdens het eten zijn persoonlijke zone waardeert.

  Andere reuen (groot of klein, intact of gecastreerd) zijn geen favoriet, dus we zoeken voor hem een plekje zonder andere honden, of met een vriendelijke teef. Kinderen zijn geen probleem voor Fabio. Sterker nog, hij is helemaal weg van ze! In zijn ogen kunnen ze weinig verkeerd doen.

  Sommige honden zijn lastig plaatsbaar vanwege allerhande issues als angst, gedragsproblemen of een medische voorgeschiedenis. Maar Fabio is gewoon een leuke, lieve kindervriend die toevallig geen andere reuen om zich heen wil en tijdens het eten zijn rust kan waarderen. Maar wij kunnen het toch ook beter vinden met de een, dan de ander? En wij eten toch ook liever zonder drukte om ons heen?

  Maar op elk potje past een deksel en er hoeft maar één iemand te zijn die Fabio zijn tweede kans wil geven. Ben jij die persoon?

 • 8 NOVEMBER 2020: MARATHON

  Fabio heeft meegedaan met een marathon die de shelter organiseerde! Hij deed het keurig en het is duidelijk dat hij graag in het gezelschap is van mensen. Ook met Regga, de teef van de trainster met wie hij meeliep, ging het erg goed. 

  Volgens deze trainster is hij een echte gentleman en heeft hij een kalm, stabiel karakter. Hij heeft liever geen andere honden om zich heen tijdens het eten en heeft een sterk baasje nodig dat hem goed kan begeleiden als een andere, dominante honden hem willen uitdagen. Maar tijdens de marathon liepen ook andere honden mee en dit ging prima. Het lijkt erop dat Fabio’s problemen met andere honden dus vooral liggen bij reuen en dominante teven.

  Wat Fabio vooral nodig heeft is een liefdevolle familie die hem weer een thuis geeft. Hij genoot zichtbaar van zijn uitje en dat gevoel van ‘erbij horen’ gunnen we hem elke dag. Wie geeft Fabio een kans?

 • 18 APRIL 2021: NOODOPROEP!

  Fabio is een van onze langzitters en we zoeken al een hele tijd een baasje voor hem. Maar nu zit er echter meer druk op de ketel, want onderstaande update kregen we van zijn Griekse rescuer:

  “Ik stuur jullie deze mail over Fabio, omdat we in een hele moeilijke situatie zitten. Fabio wordt opgevangen in Athene bij de dierenwelzijnsorganisatie waar hij 7 jaar na zijn adoptie weer terug is gebracht. Een vriendin en ik doen erg ons best om voor hem een thuis te vinden. Niet alleen omdat zijn voorgeschiedenis zo tragisch is, maar ook omdat de organisatie waar hij zit in december 2020 te horen heeft gekregen dat ze niet langer op hun locatie mogen blijven. Eind april moeten ze weg zijn … De gemeente probeert een oplossing te bedenken, maar in de tussentijd moeten de honden ergens anders worden opgevangen.

  Omdat Fabio zo ontzettend graag in de buurt is van mensen (en kinderen), zijn we wanhopig op zoek naar een Grieks gastgezin voor hem, maar het zou een wonder zijn als we dat vinden … Zouden jullie willen helpen? Laten we hem nog een keer een kans op goed leven geven. Misschien heeft hij nu geluk …”

  Kort over Fabio: Fabio is een reu van zo’n 12 jaar oud. Volgens zijn trainers is hij erg mensgericht, goed met kinderen en geniet van dagelijkse wandelingen. Andere reuen en dominante teven zijn geen goede match, maar hij zou het prima doen als enige hond in huis. Hij is recent getest op de Middellandse Zeeziektes en heeft een licht positieve waarde voor Leishmania. Hiervoor is al een behandeling opgestart.

  Voor eind april moet er voor Fabio een thuis gevonden zijn … Wie oh wie geeft deze knappe senior een kans?

  De originele update vanuit Griekenland is vrij vertaald en iets ingekort/herschreven.

 • 28 SEPTEMBER 2021: HELAAS, HELAAS

  Het zit Fabio echt niet mee. Er was interesse voor hem, maar helaas is dit niks geworden. Toch blijven we geloven dat ergens in Nederland een perfect plekje op hem wacht.

  Volgens de rescuer kan Fabio prima even alleen zijn (al dan niet in zijn bench). Katten zijn leuk om achteraan te rennen, maar het is niet duidelijk of dat is omdat hij wil spelen of omdat hij minder vriendelijke bedoelingen heeft. Onderdanige teefjes zijn een prima match met hem, reuen en pittige teven wat minder.

  Wie geeft deze Griekse senior zijn thuis? Leuk feitje: Fabio is dol op schildpadden!

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Fabio

7 jaar lang heeft Fabio mogen genieten van een echt thuis, tot hij plots wordt teruggebracht naar de shelter. De 10-jarige viervoeter is in shock; wat heeft hij verkeerd gedaan?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2009

Grootte

Groot