Fabio

Kindvriendelijk

Kan met onderdanige teven

Gecastreerd

Onbegrijpelijk moment

Januari 2020: er wordt een hond afgeleverd bij de New Filadelphias Animal Wellfare Group’s shelter. Medewerkers en de viervoeter zelf zijn verbijsterd, want hij komt terug van adoptie. En niet na een paar weken, maar na 7 jaar.

Lieve gezinshond

Waarom Fabio werd teruggebracht? Ze weten het niet. Hij is rustig, heel aanhankelijk en houdt van lange wandelingen. Ook is deze volwassen viervoeter dol op mensen en lief met kinderen. Het enige wat hij niet zo leuk vindt, zijn dominante honden. En juist deze vent belandt op een plek waar het bulkt van de soortgenoten.

Geschokt en gebroken

Fabio heeft het moeilijk. Hij is in de steek gelaten en weggerukt uit zijn vertrouwde omgeving. Met lede ogen zien zijn verzorgers hem worstelen met het leven in de shelter. Ze willen hem zo graag helpen en weten dat ze dat het beste kunnen door een nieuwe baas voor deze lieve viervoeter te vinden. Daar doen ze dan ook keihard hun best voor.

Geef Fabio een tweede kans

Misschien is dat nieuwe baasje wel in Nederland. Iemand die op zoek is naar een lieve, rustige, middelmaat viervoeter van 48cm hoog om heerlijk mee te wandelen en te knuffelen. Ben jij diegene die Fabio nog een aantal fijne jaren wil geven?

De laatste nieuwtjes

 • 25 MEI 2020: BIJ WIE VIERT FABIO Z'N 11e VERJAARDAG?
  Langzaam maar zeker

  Het is een aantal maanden geleden dat Fabio’s leven abrupt veranderde en stapje voor stapje vindt hij zijn draai in de shelter. Blij met de nieuwe omgeving is hij niet, maar zijn depressie lijkt hij te boven te zijn. Gelukkig maar!

  Senior vol levenslust

  Zo nu en dan nemen de rescuers hem mee voor een boswandeling, een welkome afleiding waar Fabio erg van geniet. Misschien mocht hij in zijn vorige leven ook regelmatig mee te wandelen, want hij loopt netjes mee aan de riem en gedraagt zich als een echte heer.

  Aanhankelijke kindervriend

  Andere honden heeft hij liever niet om zich heen, maar mensen des te meer. Kinderen zijn de absolute favoriet, hij kan geen genoeg krijgen van hun gezelschap en aandacht.

  Grijze haren

  Haartje voor haartje wordt zijn vacht langzaam wit en zijn inmiddels grijze snuit laat zien dat hij niet de jongste meer is. Geen wonder, over een krappe 2 maanden wordt hij 11 jaar. Maar ondanks zijn grijze haren is deze kalme reu nog erg kwiek.

  Een tweede kans

  Voor Fabio zoeken we iemand die inziet dat hij nog zoveel heeft te bieden en dat hij meer is dan zijn jaren op de kalender. Misschien een familie met kinderen, of een (ouder) stel of alleenstaande waar zijn rustige gezelschap gewaardeerd wordt.

  Wie geeft Fabio een tweede kans? Wat zou het geweldig zijn als hij zijn 11e verjaardag in Nederland mag vieren…

 • 5 SEPTEMBER 2020: DEKSELTJE GEZOCHT

  Fabio zit nog steeds in de shelter en de kans is groot dat hij zijn laatste jaren hier moet doorbrengen. Terwijl juist voor hem een thuis zo belangrijk is. Want na 7 jaar een baasje te hebben gehad, is de shelter een waas van eenzaamheid en verveling.

  De rescuers zien dat Fabio zoveel meer nodig heeft dan voer en een dak boven het hoofd. Daarom mag hij nog steeds regelmatig mee te wandelen, vaak samen met een pitbull teef met wie hij het goed kan vinden. Wel zit hij in z’n eentje in een kennel, omdat hij tijdens het eten zijn persoonlijke zone waardeert.

  Andere reuen (groot of klein, intact of gecastreerd) zijn geen favoriet, dus we zoeken voor hem een plekje zonder andere honden, of met een vriendelijke teef. Kinderen zijn geen probleem voor Fabio. Sterker nog, hij is helemaal weg van ze! In zijn ogen kunnen ze weinig verkeerd doen.

  Sommige honden zijn lastig plaatsbaar vanwege allerhande issues als angst, gedragsproblemen of een medische voorgeschiedenis. Maar Fabio is gewoon een leuke, lieve kindervriend die toevallig geen andere reuen om zich heen wil en tijdens het eten zijn rust kan waarderen. Maar wij kunnen het toch ook beter vinden met de een, dan de ander? En wij eten toch ook liever zonder drukte om ons heen?

  Maar op elk potje past een deksel en er hoeft maar één iemand te zijn die Fabio zijn tweede kans wil geven. Ben jij die persoon?

 • 8 NOVEMBER: MARATHON

  Fabio heeft meegedaan met een marathon die de shelter organiseerde! Hij deed het keurig en het is duidelijk dat hij graag in het gezelschap is van mensen. Ook met Regga, de teef van de trainster met wie hij meeliep, ging het erg goed. 

  Volgens deze trainster is hij een echte gentleman en heeft hij een kalm, stabiel karakter. Hij heeft liever geen andere honden om zich heen tijdens het eten en heeft een sterk baasje nodig dat hem goed kan begeleiden als een andere, dominante honden hem willen uitdagen. Maar tijdens de marathon liepen ook andere honden mee en dit ging prima. Het lijkt erop dat Fabio’s problemen met andere honden dus vooral liggen bij reuen en dominante teven.

  Wat Fabio vooral nodig heeft is een liefdevolle familie die hem weer een thuis geeft. Hij genoot zichtbaar van zijn uitje en dat gevoel van ‘erbij horen’ gunnen we hem elke dag. Wie geeft Fabio een kans?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Fabio

7 jaar lang heeft Fabio mogen genieten van een echt thuis, tot hij plots wordt teruggebracht naar de shelter. De 10-jarige viervoeter is in shock; wat heeft hij verkeerd gedaan?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2009

Grootte

Groot