Eros – in procedure

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

6 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Op 31 maart werden er ‘s avonds meldingen gemaakt van een sneeuwwitte pup die bij huizen rondom op een park in Patras bedelde om naar binnen te mogen. Een rescuer ging de volgende ochtend polshoogte nemen. Al lopend door het park, zag ze ineens de pup rennen terwijl hij achtervolgd werd door een paar Romakinderen. Hij had een plastic touw om zijn nek.

Gevangen!

Met hulp van haar hond wist de rescuer de kinderen weg te jagen. De pup liet zich pakken waarna ze hem in de omheinde speeltuin opsloot. Met een Pettaxi waren ze even later op weg naar de dierenarts voor een check.

Naar de shelter

Eros zag er goed en schoon uit en was ook helemaal niet bang. De dierenarts vond geen microchip en ook was er geen melding van iemand die op zoek was. Ze rapporteerde Eros als gevonden en nam hem mee naar een kleinschalig shelter waar hij in een kennel met twee andere pups van dezelfde leeftijd werd geplaatst.

Ongewenst?

Nu na een week is er nog geen baasje die zich heeft gemeld. Eros is dus waarschijnlijk gedumpt. Misschien dat hij met ruim vier maanden oud minder schattig bleek dan verwacht, of te enthousiast? Het blijft toch onvoorstelbaar dat zo’n vrolijkerd niet meer gewenst is.

Allemansvriend

Naast een sociaal en vriendelijk karakter, is Eros ook nog eens een plaatje om te zien met zijn prachtige witte vacht. Hij vindt alles en iedereen leuk en heeft veel energie. Ook leert hij al lopen aan de lijn en houdt hij zijn gedeelde kennel netjes schoon.

Op dit moment meet zijn schoft zo’n 30cm vanaf de grond en tikt de weegschaal 13kg aan. Hij zal zeker uitgroeien tot een middelmaat, maar hoe groot Eros precies zal worden is niet te voorspellen.

Op avontuur!

Mooie Eros is een en al vrolijkheid en weet ieders hart te stelen. Hij staat te popelen om de wereld te ontdekken. Ga jij met hem het avontuur aan? Na 15 mei is hij klaar om naar zijn warme mandje af te reizen.

 

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Eros

Het staartje van Eros maakt overuren, hij vindt werkelijk alles en iedereen leuk. Hij heeft energie voor tien en staat te popelen om Nederland te ontdekken. Ga jij straks met deze vrolijkerd op stap?

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)