Elliot

Elliot

W Elliot j21w44-3

Over Elliot

Knappe Elliot is een knuffelig, wollig ventje. Een heerlijke combinatie. Hoe hij zich verder zal ontwikkelen, is van veel factoren afhankelijk. Wil jij hem hierbij terzijde staan?

Geslacht: Reu
Geboren: juli 2021
Grootte: Middelmaat (schatting)

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

5 NOVEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Het uiterste noordoosten van Griekenland grenst aan Turkije. Het is een uitgestrekt gebied met dorpen en gehuchten én heel veel zwerfhonden. Ontelbaar veel. Het aantal rescuers is daarentegen op één hand te tellen. Naast haar betaalde baan, is rescuer Dolitsa dan ook dag en nacht in touw.

Zwerfhond met pups

Op 10 september kreeg ze foto’s toegestuurd van een stel dat buiten Feres een vermagerde moederhond met heel veel pups zag. Ze telden er minstens 12. Het gebied was dor, droog en verlaten, de kans op eten nihil. En de weg zorgde voor een gevaarlijke situatie.

Tegen de tijd dat Dolitsa kans zag om de pups weg te halen, waren er nog maar een paar over. Een aantal waren doodgereden en anderen waren waarschijnlijk in handen gevallen van herders die wel een nieuwe bewaker voor hun vee konden gebruiken.

Aan de dood ontsnapt

Elliot mag zichzelf dus een geluksvogel noemen. Hij wordt nu opgevangen op een stukje grond samen met andere honden, wordt verzorgd en geknuffeld, en heeft een kans op een mooi leven.

De moeder van Elliot is inmiddels gesteriliseerd door de gemeente. Zij is een Griekse herder(mix) en die uiterlijke kenmerken zie je ook duidelijk bij haar kroost. In hoeverre Elliot ook die karaktereigenschappen heeft, is nu nog onmogelijk te voorspellen. Nu is hij een lieve pup, aanhankelijk en speels. Hij zal waarschijnlijk uitgroeien tot een grote middelmaat, al is dat slechts een schatting. De dierenarts schat dat hij in juli is geboren.

Mandje gezocht

Elliot vermaakt zich nu nog goed op zijn opvangplek, waar hij lekker kan spelen en ravotten. Maar als hij eenmaal die zachte mand vindt, zal hij echt het geluk kunnen ontdekken. Staat die mand bij jou?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Elliot

Knappe Elliot is een knuffelig, wollig ventje. Een heerlijke combinatie. Hoe hij zich verder zal ontwikkelen, is van veel factoren afhankelijk. Wil jij hem hierbij terzijde staan?

Geslacht

Reu

Geboren

juli 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)