Elina

Elina

W Elina j21w44-2

Over Elina

De eerste tijd op straat heeft ze overleefd, nu zit ze heel wat veiliger. Gelukkig is een zwervend bestaan haar verder bespaard gebleven, maar wat de toekomst Elina verder zal brengen is nog onzeker. Geef jij haar een fijn thuis?

Geslacht: Teef
Geboren: juli 2021
Grootte: Middelmaat (schatting)

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gesteriliseerd

10 NOVEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Het uiterste noordoosten van Griekenland grenst aan Turkije. Het is een uitgestrekt gebied met dorpen en gehuchten én heel veel zwerfhonden. Ontelbaar veel. Het aantal rescuers is daarentegen op één hand te tellen. Naast haar betaalde baan, is rescuer Dolitsa dan ook dag en nacht in touw.

Zwerfhond met pups

Op 10 september kreeg ze foto’s toegestuurd van een stel dat buiten Feres een vermagerde moederhond met heel veel pups zag. Ze telden er minstens 12. Het gebied was dor, droog en verlaten, de kans op eten nihil. En de weg zorgde voor een gevaarlijke situatie.

Tegen de tijd dat de rescuer kans zag om de pups weg te halen, waren er nog maar een paar over. Een aantal waren doodgereden en anderen waren waarschijnlijk in handen gevallen van herders die wel een nieuwe bewaker voor hun vee konden gebruiken.

Aan de dood ontsnapt

Elina mag zichzelf dus een geluksvogel noemen. Zij wordt nu opgevangen op een stukje grond samen met andere honden, wordt verzorgd en geknuffeld, en heeft een kans op een mooi leven.

De moeder van Elina is inmiddels gesteriliseerd door de gemeente. Zij is een Griekse herder(mix) en die uiterlijke kenmerken zie je ook duidelijk bij haar kroost. In hoeverre Elina ook die karaktereigenschappen heeft, is nu nog onmogelijk te voorspellen. Haar mooie flappers wijzen ook op andere voorouders. Nu is ze een vrolijke meid, grappig en speels. Ze geeft geen signalen van trauma of angsten. Hoe groot ze zal worden, is een verrassing. De inschatting ‘middelmaat’ mag je dus met een grote korrel zout nemen. De dierenarts schat dat Elina in juli is geboren.

Match gezocht!

Midden november zijn alle inentingen op orde en is Elina oud genoeg om te mogen reizen naar het buitenland. Wat zou het fijn zijn als ze dan haar match gevonden heeft!

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Elina

De eerste tijd op straat heeft ze overleefd, nu zit ze heel wat veiliger. Gelukkig is een zwervend bestaan haar verder bespaard gebleven, maar wat de toekomst Elina verder zal brengen is nog onzeker. Geef jij haar een fijn thuis?

Geslacht

Teef

Geboren

juli 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)