Eiro – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Gesteriliseerd

Op straat gevonden

Het verhaal van Eiro, is er een dat geldt voor vele shelterhonden, maar is daardoor zeker niet minder tragisch … Alweer 2 1/2 jaar geleden werd een zwerfhond met maar liefst 9 pups van zo’n 2 weken oud gevonden. In de shelter werd een kennel vrijgemaakt, waar ze veilig en met de nodige zorg konden opgroeien.

Adoptie van een volwassen hond

Pups hebben de grootste kans op adoptie: ze zijn schattig en mensen denken dat ze nog makkelijk vormbaar zijn en sneller leren dan volwassen honden. De zware puppytijd wordt daarbij vaak onderschat. Eiro had echter niet het geluk als pup een baasje te vinden, met als gevolg dat ze nu nog steeds in dezelfde shelter verblijft, net als haar zus Artemis.

Nog zoveel te leren

Vergeleken veel andere shelterhonden heeft Eiro mazzel: het is een goede shelter, ruim in opzet, met goede zorg en voldoende voer. Maar ook hier is er slechts tijd voor de essentiële dingen, training en socialisatie staan niet echt op het programma. Voor Artemis geldt dat ze niet veel meer dan de shelter en de honden en mensen daar kent, en dat er dus nog een hele wereld te ontdekken is.

Winters vetlaagje

Eiro is een mooi middelmaatje van 50cm hoog; de weegschaal geeft nu 26kg aan en dat is wel wat teveel. Dat komt doordat de honden in de winter meer te eten krijgen om ze te beschermen tegen de kou. Ook bewegen ze nu minder.

Wennen als huishond

Met andere honden is deze mooie dame lief en vrolijk. Ze heeft een zacht karakter en is heel sociaal met de mensen die ze kent. Eiro zal nog wel een behoorlijke weg af moeten leggen om te wennen als huishond, waarbij een andere stabiele hond zeker een pre is. Maar misschien verbaast ze ons en draait ze in no time mee. Onze Griekjes zijn niet voor niets verrassingshonden ..

Wie mag Eiro verrassen met haar gezelschap?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Eiro

Na 2 1/2 jaar in de shelter is Eiro wel toe aan iets anders. Een echt huis, met veel liefde en een warme mand zou zo fijn zijn. Ze kent het nog niet, maar wil graag een inburgeringscursus volgen. Mag ze dat bij jou doen?

Geslacht

Teef

Geboren

Oktober 2017

Grootte

Middelmaat