Ector

Kan met kinderen vanaf 6 jaar

Kan met vriendelijke honden

Gecastreerd

Kan met katten

30 JULI 2020: EVEN VOORSTELLEN

In de zomer van 2017 kreeg een Griekse familie een puppy. Misschien moest hij een stoere waakhond worden, want hij werd buiten aan de ketting gelegd. Maar toen de economische crisis kwam, zocht de familie een beter heenkomen in het buitenland. Ector achterlatend bij een oude vrouw met gezondheidsproblemen. 

Vol levenslust, maar aan de ketting

Of het onmacht was of onwil, de vrouw deed weinig meer dan hem voorzien van water en eten. Er werd niet met hem gewandeld en hij kreeg geen vrijheid of aandacht. In plaats daarvan lag hij jarenlang vastgebonden aan een ketting die net lang genoeg was om te kunnen staan en liggen.

In april 2020 zag een rescuer hem daar, vastgeketend in de tuin. Een jonge reu, blaffend om aandacht en springend van opgekropte energie en enthousiasme; voor zover zijn ketting het toeliet. Tijdens een gesprek met de oude vrouw vertelde deze dat Ector’s ‘verzorging’ eigenlijk te veel voor haar was. Ze wilde graag van hem af en was blij dat de rescuer aanbood hem mee te nemen.

Veel te bieden

Op dit moment wordt Ector opgevangen bij iemand in de tuin. Hier leeft hij samen met o.a katten, deze benadert hij vriendelijk. Andere honden in zijn omgeving hebben aan hem een fijne speelmakker, maar bazige reuen vindt hij niet leuk. Verder zet hij zijn beste pootje voor bij het wandelen aan de riem en zijn rescuer omschrijft hem als “perfect gezelschap en een gehoorzame vriend”. 

Springveren

Ector is een hond met veel energie die genoeg drive heeft voor urenlange wandelingen. Hij kan ook erg hoog springen, volgens zijn verzorger springt hij zelfs over hekken van ruim 2 meter! Je zou haast denken dat hij springveren in de poten verstopt heeft … 

Lieve middelmaat

Ector is één bonk liefde van ongeveer 23 kilo en met een schouderhoogte van plusminus 55 cm. Hij komt regelmatig om aandacht en knuffels vragen, en is vervolgens bijna verbaasd als hij die ook krijgt. Alleen zijn is lastig voor hem, want het leven is zoveel leuker met een vriendje in de buurt.

We zoeken voor Ector een thuis met een actief baasje en een stabiele (niet dominante) soortgenoot die hem gezelschap kan houden. Vindt deze mooie reu bij jou het geluk?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Ector

Ruim 2,5 jaar zat Ector vastgebonden aan een korte ketting, zonder vrijheid of aandacht en met net genoeg ruimte om te kunnen staan. Als een lokale rescuer niet had ingegrepen, had hij daar mogelijk nu nog steeds gezeten.

Geslacht

Reu

Geboren

Augustus 2017

Grootte

Middelmaat