Duchess – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gesteriliseerd

Medical Needs (MZZ)

25 OKTOBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Ze was een donker hoopje vacht, dat een vrijwilliger opgekruld in de bosjes zag liggen bij een zoektocht naar slachtoffers van een van de bosbranden. Eenmaal dichterbij bleek ze niet meer dan vacht en botten, bijna blind, met wonden over haar hele lichaam. Een poot was opengereten. Haar toestand was schokkend.

Een wonder

De dierenarts van Loutraki waar ze naartoe werd gebracht, zag er geen heil in en wilde haar uit haar lijden verlossen. De kans op herstel was erg klein en de kosten van de behandeling zouden hoog zijn. Niet alleen was de viervoeter gewond, uitgedroogd en met haar schamele 10,1 kg zo goed als uitgehongerd, ze bleek ook nog eens positief te testen op maar liefst 4 Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia, babesia en anaplasma. Het was een wonder dat ze nog leefde.

Dat wonder zagen de vrijwilligers en ze waren daarom niet van plan op te geven. Hulp van een buitenlandse stichting werd ingeroepen en die was bereid om de medische kosten te betalen. De behandeling werd opgestart en ze kreeg een naam: Duchess (hertogin in het Nederlands). Een passende naam, want ondanks haar shockerende voorkomen had ze een adellijke zweem om zich heen hangen.

Stap voor stap

Om aan te sterken kreeg Duchess een infuus en aangepast voedsel. Zodra dit haar maag bereikte, braakte ze. Stenen, modder en dennennaalden vonden hun weg naar buiten en bevestigden des te meer dat ze op het randje van de dood balanceerde. Hopelijk was ze net op tijd gevonden. Dit was een hond die al langer in het gebied had rondgezworven, waarschijnlijk door iemand achtergelaten om te sterven.

Maar ook Duchess gaf niet op. Toen het levensgevaar was geweken en ze langzaam opkrabbelde, werd ze overgeplaatst naar een opvangadres in Athene. Met goede zorg wordt ze daar elke dag sterker en verandert ze stap voor stap in de prachtige hond die ze ooit was. Het zou niemand verbazen als ze een pure hellinikos-ichnilatis is, een statige Griekse jachthond met een neus waar je u tegen zegt.

Speurneus

Dit bewijst ze dan ook tijdens het wandelen, want al die geuren onderweg leiden haar alle kanten op. Het trainen op aandacht voor de baas en terugkomen op commando heeft veel aandacht. En ook daarin maakt ze vorderingen.

Duchess is een zachtaardige, aanhankelijke dame die vriendelijk is met mensen en andere honden. Mannen vindt ze wel wat spannend. Ze geniet van het leven en haar veilige omgeving. Het liefst volgt ze haar verzorger als een schaduw en staat ze altijd klaar voor een knuffel en een aai. Maar ook speelt ze met andere honden of ligt ze lekker te dutten op de sofa.

Genezing

Haar wonden helen en de medische behandelingen slaan aan. De ehrlichia en babesia waren acuut en de medicatie daarvoor is afgerond. Ook anaplasma lijkt overwonnen. In november worden de testen opnieuw afgenomen en zal blijken of er nog verdere behandeling nodig is. Alleen leishmania zal hoogstwaarschijnlijk altijd blijven, al zijn er sinds kort enkele gevallen bekend waarbij honden genezen lijken te zijn.

Vanwege alle gezondheidsproblemen is Duchess nog niet gesteriliseerd. Zodra ze sterk genoeg is, zal dit alsnog gedaan worden.

Een koninklijk bestaan

Duchess wordt geschat op een jaar of 4 en heeft heel wat ellende achter de rug, waarvan we niet weten wat voor sporen dit uiteindelijk achter zal laten. Wie weet heeft ze met de juiste zorg een heel lang en mooi leven voor de boeg. Een leven waarin ze de hertogin mag zijn van haar eigen huis. Geef jij haar die kans?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Duchess

Voor Duchess betekende de bosbranden van afgelopen augustus een geluk bij een ongeluk. Als al die vrijwilligers na de branden niet onvermoeid op zoek waren geweest naar dieren in nood, was ze waarschijnlijk nooit gevonden.

Geslacht

Teef

Geboren

Oktober 2017

Grootte

Middelmaat