Droso – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Gesteriliseerd

22 JANUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Droso leefde als zwerfhond in de straten van Argos, nadat ze daar in de buurt was gedumpt. Een vrijwilliger zag haar vaak als ze zwerfhonden kwam voeren op een veld net buiten de stad, dan kwam Droso ook een hapje mee eten. De vrijwilliger had een zwak voor de viervoeter, omdat ze zo’n uitzonderlijk vriendelijk en zachtaardig karakter had. Ze was altijd blij en vond het heerlijk om aangehaald te worden. Daarom zorgde ze extra goed voor haar en liet ze haar steriliseren.

Tijdelijke opvang

De vrijwilliger vertelde de lokale rescuers over Droso en vroeg of ze wilden helpen een huisje voor deze lieve viervoeter te vinden. Ze was dan gewend aan het vrije leven op straat, maar gezien haar sociale aard zou een eigen huisje deze dame goed kunnen passen, een veilige plek waar ze onderdeel kan worden van een liefdevolle familie.

Omdat een aantal volwassen honden in hun shelter een thuis hebben gevonden, was er afgelopen december plek vrij voor Droso. Ze heeft daar nu een eigen kennel zodat ze in alle rust kan wennen aan haar nieuwe omgeving.

Goed moment

Deze verandering kwam op een goed moment voor Droso, want toen ze door de dierenarts getest werd voor de Middellandse Zeeziektes (behalve babesia) bleek ze ehrlicha te hebben. Er werden geen andere ziektes gevonden en na een kuur was het bloedbeeld weer in orde. Haar leeftijd werd geschat op tussen de 3 ½ en 4 jaar.

Zacht als dauw

Droso (betekent ‘dauw’ in het Grieks) is zo’n 60cm hoog en weegt ca. 25kg. Ze heeft een vriendelijke aard en is sociaal met mensen van alle leeftijden. Ze is makkelijk in de omgang, ook met andere honden. In de shelter houdt ze netjes haar eigen kennel schoon en is ze rustig, buiten is ze energiek en komt er soms een jachtinstinct naar boven. Af en toe is ze wat waaks en blaft ze even. Hoe ze op katten reageert, is niet bekend.

Warme mand gezocht

Droso heeft nu een droge, veilige plek, waar ze wordt voorzien van de noodzakelijke zorg. Beter dan de straat, maar natuurlijk bedoeld als tussenstation dat haar een kans geeft op een beter leven. Geef jij haar een echte warme mand?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Droso

Ze leefde op straat en stal het hart van een vrijwilligster. Omdat een hond met zo’n mooi karakter vast wel een baasje vindt, heeft Droso nu een plekje in een shelter. Nu hopen dat dit maar voor tijdelijk is en dat ze ook een Nederlands hart weet te veroveren.

Geslacht

Teef

Geboren

Maart 2017

Grootte

Middelmaat