Dolly

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gesteriliseerd

Special Needs

22 SEPTEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

De blik in haar ogen zegt het allemaal: Dolly is een lief, kwetsbaar teefje dat als ze je vertrouwd, veel genegenheid heeft te geven. Haar verleden op straat zal de nodige trauma’s bezorgd hebben, maar toch lijkt ze dit langzaam achter zich te laten. 

Indertijd (rond februari 2019) zag een van onze rescuers Dolly tussen het vuilnis naar eten zoeken. Haar oren zaten vol open wonden en ook uit haar neus kwam bloed. Het was een angstig scharminkeltje dat zelfs met lekker voer niet dichtbij genoeg kwam om zich te laten vangen. 

Toch liet de rescuer het er niet bij zitten. Meerdere keren kwam ze terug naar die plek om Dolly te voeren, in de hoop dat ze haar te pakken kon krijgen. Uiteindelijk lukte het toen ze haar stukjes worst met kalmeringspilletjes had gevoerd. 

Het leven in huis

Inmiddels is Dolly zo’n anderhalf jaar in de zorg van deze rescuer en op dit moment zit ze zelfs bij deze vrouw thuis. Ze is al zindelijk en is maatjes geworden met de katten en andere honden in huis (vooral Messi is haar grote vriend).

Trauma’s en hoop

Kleine Dolly is geen onbeschreven blad en ze heeft de nodige trauma’s opgelopen tijdens haar leven op straat. Bij schreeuwen en harde geluiden zoekt ze een plekje onder de bank of tafel. Abrupte bewegingen en (onbekende) mensen die ze niet vertrouwt zijn ook geen favoriet.

Met sprongen vooruit

Toch lijkt de huiselijke omgeving haar veel goed te doen. Het bange straathondje van indertijd is in de afgelopen anderhalf jaar stukje bij beetje verandert in een aanhankelijk, lief teefje dat aandacht spannend vindt, maar er ook van kan genieten en er zelfs voorzichtig om komt vragen. Ze is geen frank en vrij hondje dat alles leuk vindt, en zal dit waarschijnlijk ook niet worden. Maar met een geduldig, lief baasje en de juiste begeleiding kan ze nog veel bereiken.

We plaatsen Dolly niet bij jonge(re) kinderen, want door haar onzekere aard heeft ze meer baat bij een rustiger thuis. Een stabiele soortgenoot in huis is een must, want ze heeft een andere hond nodig om zich aan op te kunnen trekken. 

Medisch

Deze kleine middelmaat met een gewicht van ongeveer 10 kilo is eind mei nog getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrlichia, babesia, anaplasma en hartworm. Alle testresultaten waren negatief, behalve de leishmania. Hiervoor krijgt ze anderhalf pilletje Allopurinol per dag. 

Een thuis voor Dolly

Dolly  heeft haar kwetsbaarheden waar een toekomstig baasje op voorbereid moet zijn. Maar we geloven ook dat het juiste plekje haar hierbij kan helpen. Ben jij het geduldige baasje met ruimte voor een extra hondenmandje in huis?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Dolly

Met een ietwat voorzichtige oogopslag en een schuchtere houding komt Dolly langzaam bij je om zich te laten aaien. Ze is geen dappere avonturier of allemansvriend, maar heb je eenmaal haar vertrouwen, dan is ze het zachtaardigste teefje ooit. Word jij haar steun en toeverlaat?

Geslacht

Teef

Geboren

November 2015

Grootte

Kleine middelmaat