Dionne – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gesteriliseerd

25 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Begin februari 2021 vonden mensen ineens een hond met haar pasgeboren 6 pups in hun tuin. Het moedertje had deze plek uitgezocht om veilig te kunnen bevallen. Lang niet alle zwerfhonden kunnen rekenen op genegenheid van de Griekse bevolking, maar deze mensen konden het niet over hun hart verkrijgen om het kleine gezinnetje zomaar terug op straat te zetten. 

Ze verzorgden de 7 honden totdat de pups oud genoeg waren voor hun eerste vaccinaties. Daarna kregen de moeder en haar zesling een plekje in een lokaal shelter waar ze nu allemaal wachten op een thuis. 

Op een van de foto’s is Frieda, de moederhond te zien. Rescuers vermoeden dat ze herder en border collie in zich heeft.

Karakter

Dionne, haar zusje en 4 broertjes delen samen met hun moeder een verblijf in een kleinschalig shelter waar op dit moment ook pakweg 30 andere honden zitten. Van al haar nestgenootjes is Dionne de kleinste en ze moet eerst even een aan je wennen voordat haar staartje begint te kwispelen. Maar als het eenmaal zover is, kan haar staartje amper meer stoppen en is ze een en al liefde en aanhankelijkheid. 

Griekse dame in Nederland?

Met Griekse straathonden is het erg lastig in te schatten hoe groot ze uiteindelijk worden, omdat ze vaak een grote mix aan voorouders hebben. Maar de rescuer verwacht dat Dionne zal uitgroeien tot een middelmaat. Na mei zijn haar vaccinaties helemaal in orde en kan ze naar Nederland komen. Heeft ze jouw hart inmiddels gestolen?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Dionne

Ietwat verlegen Dionne is een van de 6 pups die recent (samen met hun moeder) in een Grieks shelter terecht kwamen. Dit mooie teefje heeft nog een heel leven voor zich en wat zou ze het goed kunnen hebben in Nederland! Wie geeft haar een stabiel huis op Hollandse bodem?

Geslacht

Teef

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)