Dayos

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

24 SEPTEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Op 10 juli jongstleden ontdekte een Griekse vrijwilliger een zwerfhond met zes pasgeborenen in een Atheense wijk. Het gezinnetje was nog zo pril en overgeleverd aan alle gevaren van de straat, de kans op overleven was maar klein. De vrijwilliger bedacht zich dan ook geen moment en bracht de viervoeters in veiligheid.

Boxerkruising

De moeder – die uiterlijk een kruising boxer lijkt en de naam Kirki heeft gekregen – bewoont met haar kroost een eigen kennel in een kleinschalig shelter waar ook nog zo’n 30 andere honden verblijven. Zo met goede zorg en in een beschermde omgeving, zijn de 6 pups de afgelopen maanden opgegroeid tot sociale, blije viervoetertjes.

Adoptanten gezocht

De pups zijn nu zo’n 2 ½ maand oud en hebben hun eerste vaccinatie gehad. Het is tijd om op zoek te gaan naar adoptanten. Want een shelterleven is leuk voor even, maar een eigen huisje is wat iedere hond nodig heeft.

Rassenmix

Nu de pups wat meer vorm krijgen, lijkt het erop dat mama een rendezvous heeft gehad met een reu die veel weg heeft van een Engelse pointer. Lijkt de ene pup veel op de boxer-moeder, de andere zou niet misstaan in een pointernest. Hoe ze er uiteindelijk uit zullen zien, welk karakter ze krijgen en waar de meetlat gaat eindigen, is niet te voorspellen.

Pointer

In Dayos zie je zeker meer de pointer kruising dan de luie boxer. Hij poseert, is alert, houdt van aandacht en vindt het heerlijk om omhelst en geknuffeld te worden. Het is een slimmerik die graag speelt en op zijn tijd lekker ondeugend is. Gewoonweg een heerlijk ventje.

Nog even en dan heeft Dayos alle benodigde vaccinaties gehad om naar het buitenland te reizen. Eind oktober mag hij dan zijn paspoort ontvangen en zou het zo fijn voor hem zijn als er een mandje klaar staat in Nederland. Misschien wel bij jou thuis?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Dayos

Wat een prachtig ventje is Dayos! Zijn rescuer denkt wat van een Engelse pointer in hem te zien. Hij is een echte Griekse kruising met een vacht met een mooie mix aan kleuren. Haal jij dit verrassingspakketje in huis?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)