Dayos

Dayos

Dayos j22w12-2

Over Dayos

Wat een heerlijke vent is Dayos! Hij is dol op knuffelen en behaagt graag. Kwaliteiten die niet echt tot hun recht komen in de shelter waar hij is opgegroeid. Geef jij deze makkelijke jongen een thuis waar hij tot zijn recht komt?

Geslacht: Reu
Geboren: Juli 2021
Grootte: Middelmaat

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gecastreerd

25 MAART 2022: EVEN VOORSTELLEN

Op 10 juli 2021 ontdekte een Griekse vrijwilliger een zwerfhond met zes pasgeborenen in een Atheense wijk. Het gezinnetje was nog zo pril en overgeleverd aan alle gevaren van de straat, de kans op overleven was maar klein. De vrijwilliger bedacht zich dan ook geen moment en bracht de viervoeters in veiligheid.

Boxer en pointer op de ingrediëntenlijst?

De moeder – die uiterlijk een kruising boxer lijkt en de naam Kirki heeft gekregen – bewoont met haar kroost een eigen kennel in een kleinschalig shelter waar ook nog zo’n 30 andere honden verblijven. Zo met goede zorg en in een beschermde omgeving, zijn ze het afgelopen jaar opgegroeid tot sociale, blije viervoeters.

Toen de pups wat meer vorm kregen, werd het vermoeden groot dat mama een rendezvous had gehad met een reu die veel weg heeft van een Engelse pointer.

Makkelijke jongen

In Dayos zie je zeker meer de pointer kruising dan de luie boxer. Hij poseert, is alert, houdt van aandacht en vindt het heerlijk om omhelst en geknuffeld te worden. Dayos is een slimmerik die graag speelt en op zijn tijd lekker ondeugend is. Geen agressie, makkelijk in de omgang en behaagt graag. Gewoonweg een heerlijke grappenmaker.

Met zo’n 9 maanden oud en inmiddels gecastreerd, tikt Dayos’ schouder de 47 cm aan en hij weegt ca 20 kg.

Baasje gezocht

In de shelter is er helaas te weinig tijd om Dayos dingen bij te brengen. Zo weet hij bijvoorbeeld niet echt hoe hij aan de lijn moet lopen. Maar zodra er een fijne mand voor altijd in zicht is, zal zijn rescuer haar best doen hem dat nog te leren voordat hij afreist. Hij is minstens net zo slim als zijn reeds in Nederland geadopteerde broer en zus, dus dan zal dat vast lukken. Ga jij hem hier verder bij helpen?

 

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Dayos

Wat een heerlijke vent is Dayos! Hij is dol op knuffelen en behaagt graag. Kwaliteiten die niet echt tot hun recht komen in de shelter waar hij is opgegroeid. Geef jij deze makkelijke jongen een thuis waar hij tot zijn recht komt?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2021

Grootte

Middelmaat